Plüto Kova Dönemi Başlıyor

Plüto Kova Dönemi Başlıyor
Plüto Kova Dönemi Başlıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2009-2024 yılları arasında Oğlak burcunda transit eden Plüto artık 21 Ocak 2024 itibariyle Kova burcuna geçmeye hazırlanıyor.

20 Ocak itibariyle Güneş Kova burcuna geçecek ve ardından 21 Ocak itibariyle Plüto Kova burcuna ikinci kez geçecek. Geçen sene 23 Mart – 11 Haziran 2023 tarihleri arasında Plüto Kova burcuna ilk geçişini yapmıştı. Aslında o dönem bize Plüto Kova döneminin minik bir fragmanını yaşatmıştı. Çünkü biz o süreçte ChatGPT dediğimiz yapay zeka asistanları ile tanışarak bilimin gücüne bir kez daha şahitlik etmiştik. Artık 20 yıl boyunca 19 Ocak 2044 yılına kadar Kova burcunda ki transitine devam edecek. Bundan sonrasında ise 2269-2289 yıllarına kadar bir daha Plüto Kova burcunda olmayacak.

Astrolojide Plüto Neyi Temsil Eder?

Öncelikle Plüto kişisel bir gezegen değil, jenerasyon gezegenidir. Dolayısıyla jenerasyon gezegenlerinde gerçekleşen bir değişim tüm toplumları etkilemektedir. Plüto 1930 yılında Percival Lowell tarafından keşfedildi. Keşif tarihinin atom bombasının ilk kez üretilmesine tekabül ediyor olması da Plüton için gayet açıklayıcıdır. Hiyerarşik olarak diğer gezegenlere üstünlük kuran bir yapıdadır. Genel tanımıyla güç anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Plüto’nun astroloji de yüksek değişim ve dönüşüm gücüne sahip yıkıcı ve güçlü bir yapısı vardır. Etkisi fazlasıyla büyük ve oldukça kalıcıdır. Hayatımızda ki yeniden doğuşu hangi noktadan yaşayacağımızı gösterir. Bir düzenin yıkımı, değişimi, dönüşümü ve yeni bir düzenin doğarak eskinin bitmesini gösterir.

Plüto Kova Dönemi Konuları Neler Olacak?

Önümüzdeki 20 sene boyunca insanlığın ve kolektifin burcu olan Kova temalarıyla insanlık büyük bir değişim ve dönüşüme girecek. Kova’nın temsil ettiği konular arasında en başta özgürlük ve bağımsızlık vardır. Sonrasında teknolojik gelişmeler, bilim, insanlık adına yapılan kolektif çalışmalar, keşifler, icatlar, devrimler, yenilikler, gelişmeler ve idealler gelmektedir. Arkadaşlar, gruplar, dernekler ve kuruluşlar da Kova’nın temsil ettiği alanlardır. Dolayısıyla geleceğe, teknolojiye ve bilime dair reform, hümanizm ve özgürlük değerlerinin konuşulduğu gruplara dair sık sık gündemler duyacağız. Ayrıca Kova astrolojinin ve uzayın da burcudur. Dolayısıyla önümüzdeki uzun yıllar boyunca astroloji, uzay, bilimsel gelişmeler uzunca gündemimizde kalacaktır.

Artık tüm insanlık aynı bilinç seviyesinde ortak bir geleceğe bakıyor olmalı. Çünkü Kova’nın özgürlüğü bireysel bir yalnızlık oluşturmak değil herkesi birleştirmek ve kolektif ile beraber bilimin ışığında herkese eşit şartlarda davranarak hareket edebilmek ve birlikte yeni, çağdaş bir gelecek hayal edebilmektir. Dolayısıyla Kova bireysellikten bütüne varan bir temadır.

Geçmişte Plüto Kova döneminde neler yaşandığına baktığımda 225 yıl önce Plüto 1777-1798 yılları arasında Kova burcundaydı ve o dönemin önemli olayları bağımsızlık savaşları ve devrimlerdi. Dönüşüm ve yıkımın gezegeni olan Plüto insanlığın, eşitliğin ve özgürlüğün temsili olan Kova burcundayken Fransız Devrimi yaşanmıştır. Plüto Aslan burcundayken tarihte neler yaşandığına baktığımda ise 2. Dünya Savaşı’nın yaşandığını gözlemliyorum. Bu kez Aslan burcunun karşıt burcu olan Kova burcuna geçen bir Plüto bize Dünya üzerinde benzer savaş temalarının sinyallerini veriyor olabilir. Dolayısıyla bu 20 yıllık süreçte bizleri yine savaşlar, bilimsel keşifler ve çok ilerleyen teknolojik gelişmeler, özgürlük ve eşitlik arayışları bekliyor olacak. Kolektif özgürlüğe ulaşmak için bir çözüm arayışı içerisinde olacağız. 2024 yılı itibariyle artık bilimin, yüksek teknolojinin, uzay ve gökyüzü ile ilgili önemli buluşların gündemimize geleceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Plüto Kova Dönemi Burçları Nasıl Etkileyecek?

Bireysel haritalarımızda ise Kova, Aslan, Boğa ve Akrep sabit burçları için artık dönüşüm vakti geldi ve bu 20 senenin sonunda “ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi” diyerek güçlenmeye doğru gidecekleri uzun bir süreç yaşayacaklar. Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi öncü burçları ise bu süreçte dönüşümleri için gerekli olan motivasyonlarını sağlayacaklar. İkizler, Yay, Balık ve Başak değişken burçları ise değişen durumlara adaptasyon sağlayarak daha akışta olarak ilerleyecekler.

Plüto Retro Dönemleri ve Etkileri Neler Olacak?

Plüto her sene 6 aylık bir retro sürecine girer ve bu retro boyunca Plüto etkileri çok daha fazla hissedilir olur. Haritalarımızda bulunduğu alanlarda bizim güç savaşları vereceğimiz, kendimizi dönüştürmemiz gereken noktaların ne olduğu hakkında bilgiler verir. İşte tam bu noktalarda ise Plüto retro süreçleri algılarımızı kapatır ve savaş vermemiz gereken konular üzerinde hiçbir şeyin farkında olamayız. Yaşadığımız olaylar içerisindeki karanlık tarafları fark edemeyebiliriz.

4 Mayıs da Plüto Kova retrosu başlayacak ve 2 Eylül de son kez Plüto Oğlak burcuna retro hareketi ile gerileyecek. 13 Ekim de Plüto Oğlak retrosu bitecek ve bu kez Plüto artık Oğlak burcundaki son yapılandırmalarını yaparak Oğlak burcundan çıkışa hazırlanacak. Bu noktada da bizi Oğlak temalarında devlet kurumları, yönetim, disiplin, otorite figürler, gelenekselcilik, kariyer ve ekonomik krizler gibi gündemlerde son kez yapılanmamız için krizli bir şekilde dönüştürüyor olacak. Artık Plüto Oğlak burcundaki otoriter lider yönetimlerinin yerine Kova’nın temsil ettiği insan haklarını göz önünde bulunduran liderlerin olabileceğini söyleyebilirim. Çünkü 2008-2009 yıllarından bu güne otokratik ülke yöneticilerine şahit olduk. Yeni dünya düzeninde ise hümanist bir yönetim şekline gireceğiz. Çünkü Kova demek hümanizm ve çağdaşlık demektir. Plüto demek çürüyen ve ihtiyaç duyulmayan yapıların kökten yıkılması ve dönüşmesi demektir. Plüto artık Oğlak burcunun temsil ettiği ilkelerin tam tersini temsil eden Kova burcuna 20 Kasım itibariyle tekrar geçecek. Sıradaki retrosunu ise 6 Mayıs 2025 tarihinde yaşayacağız.

Plüto Kova döneminin tüm insanlık adına çağdaş bir yaşam içerisinde herkese sunulan eşit haklar ve refah bir şekilde kolaylıkla geçmesini diliyorum.

Kendi doğum haritanızda Plüto etkilerini nasıl yaşayacağınızı öğrenmek ve Plüto Kova dönemindeki potansiyellerinizi ve gidebileceğiniz yolları keşfetmek isterseniz detaylı doğum haritası danışmanlığı almanız gerekmektedir.

I&ROOTS Uzmanı

Astrolog Nazan Kızılağaç Gümüş

Kaynak: https://habergalerisi.com/yazar/iroots/pluto-kova-donemi-basliyor-474-kose-yazisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir