Türkiye’yi Tanıtacak 19 Türk Şef

Türkiye’yi Tanıtacak 19 Türk Şef
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte O Ünlü 19 Şef!

Şef Kemal Demirasal

Profesyonel rüzgar sörfçüsü olan Kemal Demirasal, bir süre sporculuk kariyeri ile ilgilenmiştir. Ekonomi mezunu olan Dermirasal daha sonra gastronomiye geçiş yapmıştır. Alaçatı’daki başarılarının ardından İstanbul’da da aynı başarılarını artırarak devam ettirmektedir.

Şef Somer Sivrioğlu

Tatar kökenli olan ünlü şef 1971’de Eskişehir’de doğmuştur. Bilkent Turizm ve İşletmeciliği mezunu olan Somer Sivrioğlu, mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimi için Avusturalya’ya gitmiştir. Burada şef olmaya karar veren Sivrioğlu yüksek lisans eğitimi sırasında birçok otelin mutfağında görev almıştır. Yurtdışında iki restoran açarak modern Türk mutfağını temsil eden ünlü şefin restoranları Sidney’in en iyi restoranları arasındadır.

Şef Mehmet Gürs

Stockholm ve İstanbul’da yetilen Şef Gürs, yurtdışında Otel, Rstoranlar ve Kurumsal İşletmecilik üzerine eğitim almıştır. Amerika Bileşik Devletlerinde 8 yıl şef olarak çalışmıştır. 1990 yılında Türkiye’ye dönmüş ve Downtown adlı restoranı açmıştır. Daha sonra Lokanta ve ünlü Mikla restoranını kurmuştur.

Şef Aylin Yazıcıoğlu

Türk mutfağını yurtdışında en iyi şekilde tanıtma çalışmalarını sürdüren Şef Aylin Yazıcıoğlu, Paris’te eğitim görmüş ve burada çalışmıştır.

Şef Arda Türkmen

1975 yılında İstanbul’da doğmuş olan Arda Türkmen, Saint Benoit Lisesi mezunudur. 1999’da İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. 2001 yılında ise yine aynı üniversitede Sahne ve Gösteri Sanatları bölümünden de mezun olmuştur. 2008 yılında ilk restoranını açmıştır. Televizyon programları ve restoranları ile kariyerini devam ettirmektedir.

Şef Refika Birgül

Koç Üniversitesi Psikoloji mezunu olan Birgül, London Bussiness School’da liderlik eğitimi almıştır. Çeşitli organizasyonlarda görev aldıktan sonra bir dönem üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Mutfağa ilgisi küçük yaşlarda başlamıştır. 2010 yılında mutfak üzerine ilk kitabını yayımlamıştır. Bir süre sonra televizyon programları ile mutfak kariyerine devam etmiştir. Kuzguncuk’ta kendi mutfak atölyesini kurmuştur.

Nusret Gökçe

Nusr-Et adlı restoranı ve tarzı ile popüler olan Nusret Gökçe, 1983 yılında Erzurum’da doğmuştur. Kasaplık ile mesleğe başlayan Gökçe, uzun süre bu mesleğini sürdürerek profesyonelleşmiştir. 2007 yılında Günaydın Restoran’da çalışmıştır. Mesleğinde uzmanlaşmak için kendi çabaları ile yurtdışına eğitim amaçlı seyahatler gerçekleşirmiştir. 2010 yılında Amerika’ya gitmiş ve burada bazı restoranlarda çalışmıştır. Amerika dönüşü ilk lokantasını açan Nusret kişiliği ve mesleğini icra ederken yaptığı farklı şovları ile ünlenmiştir.

Şef Maksut Aşkar

Neolokal adlı restoranı ile mesleğini icra eden başarılı şef 1976 İskenderun doğumludur. Turizm ve Otelcilik mezunudur. Mutfak yönetimi eğitimi almıştır. Eğitimine devam ederken çeşitli işletmelerde de görev almıştır. Sunum konusunda uzmanlaşan Aşkar, lezzet tasarlama konusunda birçok solo sergi düzenlemiştir. Ünlü otellerin birçoğunda danışman olarak görev almıştır. Açtığı iki restoran ile başarısını devam ettiren Şef Aşkar, üniversitelerde dersler de vermektedir.

Şef Musa Dağdeviren

Çiya adlı popüler restoranın kurucusudur. 1963 yılında Gaziantep’ de doğan Dağdeviren, dayılarının yanında fırıncı çırağı olarak işe başlamıştır. Daha sonra simitçilikten başlayarak mevsimlik işçiliğe kadar çeşitli işlerde çalışmıştır. İlk işyerini tencere yemekleri üzerine açmıştır. 1987 yılında ilk kebap ve lahmacun lokantasını açmıştır.

Şef Fatih Tutak

1985 İstanbul’da doğan Fatih Tutak, Bolu Mengen Aşçılık Okulu mezunudur. İstanbul’da çıraklık eğitimini tamamladıktan sonra Çin’e giderek burada çalışmaya başlamıştır. Daha sonra Singapur’da mesleğini devam ettirmiştir. 2019 yılında Türkiye’ye dönüş yapan Tutak, İstanbul’da kendi adını taşıyan bir restoran açmıştır. CNN Travel 2020 tarafından bu restoran dünyanın en iyi yeni 20 restoranı arasında sıralama almıştır.

Şef Doğa Çitçi

Doğa Çitçi Gaziantep mutfağı üzerinde profesyonelleşmiş bir şeftir. Yöresel mutfak tanıtımlarında uzmandır. Gaziantep Mutfaklarının Koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Şef Osman Sezener

İtalya, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmıştır. Saha sonra İzmir’e dönmüş ve OD Urla Restoranı’ nı açmıştır.

Şef Ömür Akkor

Gurme şeftir. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Gastronomi eğitimi vermektedir. Bursa Mutfağı adlı kitabı ile 2009 yılında Gourmand World Cookbook Awards yarışmasında ödül almıştır.

Şef Vedat Başaran

Yemek kültürü üzerine araştırmalarına devam etmektedir. Osmanlı dönemi yemek kitaplarından ilham almaktadır.

Şef Ali Güngörmüş

Michelin yıldızı sahibidir. 3 yemek kitabı bulunmaktadır.

Şef Serkan Güzelçoban

Michelin yıldızı sahibidir. Almanya’da yetişmiştir.

Şef Şemsa Denizsel

Youtube kanalı olan Denizsel, 18 yıl boyunca Yeni İstanbul Mutfağı adı ile kariyerine devam etmiştir.

Şef İsmet Saz

2015 yılında İstanbul TOI Restaurant & Lounge’yi açarak gastronomi kariyerini devam ettirmiştir.

Şef Civan Er

İstanbul’da Yeni Lokanta ’yı açan şef,1978 yılında İstanbul’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İktisat Eğitimini tamamladıktan sonra Londra’ya giderek burada eğitimini devam ettirmiştir. Londra’da çeşitli restoranlarda çalışmış daha sonra mutfak eğitimi almaya karar vermiştir. Türkiye’de döndükten sonra 6 yıl Changa’ da çalışmıştır. 2019 yılında ise Londra-Soho’ da bir restoran açmıştır.

Haber Editörü: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir