Kekik Suyu Korona Virüsün Yayılmasını Önlüyor

Kekik Suyu Korona Virüsün Yayılmasını Önlüyor
Kekik Suyu Korona Virüsün Yayılmasını Önlüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kekik suyunun cilt temizliğinde de kullanılabileceğini söyleyen Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tıbbi Bitkiler Eğitmeni Hilal Çubukçu konuşmasında kekik suyunun virüs tedavisinde etkili bir yardımcı tedavi olduğunu vurguladı. Koronavirüs ciğerlere tutunarak ilerleyen bir hastalık. Kekik suyu adeta bir ajan gibi çalışarak bu virüsleri yakalayan bir mekanizmaya sahip. Bu şekilde hastalığa neden olan virüsleri yakalayarak vücuttan atılmalarına yardımcı oluyor diyerek sözlerine devam eden Hilal Çubukçu, kekik suyunun faydalarından bahsetti.

“Kekik Antiviral Etkilidir”

24.01.2021 tarihinde Haber Türk kanalında Oylum Talu ‘nun programına katılan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Sağır ise yaptığı konuşmasında kekiğin antiviral etkiye sahip olduğunu belirterek virüslerin çeper kısımlarının parçalanmasını sağladığını vurguladı.

İki damla kekik yağını bir bardak sıcak suya damlatıp çıkan buhar ile soluma sağlandığında ağız ve burunda bulunabilecek virüslere karşı koruyucu ve yok edici etkiye sahip olunabileceğini sözlerine ilave eden Dr. Müslüm Sağır, kekik yağının ağızdan ve solunum yolu ile kullanılabileceğini belirtti. Bu kullanımlarda uygun doz alımı yine uzmanların ortak uyarıları arasında yer aldı.

Haber Editörü: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir