Dinamik Denetim Modeli Uygulamaya Alınıyor

Dinamik Denetim Modeli Uygulamaya Alınıyor
Dinamik Denetim Modeli Uygulamaya Alınıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Normalleşme süreci içinde dinamik denetim modelinin uygulanacağını bildiren Soylu’nun açıklamalarının ardından, gözler dinamik denetim modelinin açıklamalarına çevrildi.

 

İçişleri bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabı üzerinden kontrollü normalleşme sürecine geçiş evresi hakkında bazı açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarda pek çok kurum ve kuruluşla ilişkili bir şekilde gerçekleşecek olan bu modelin toplamda 14 maddeden oluştuğu açıklandı. Ayrıca, toplam 260 bin personelle beraber denetleme yapacağını da duyurdu.

 

Yapılan bu açıklamaların ardından pek çok kişi dinamik denetim modeli hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki dinamik denetim modeli nedir?

 

Dinamik Denetim Modeli Nedir?

 

Türkiye sınırlarında yer alan 81 şehrin, valiliklerine İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan bir genelge gönderildi. Bu genelgeye göre de normalleşme sürecinde denetimlerin olacağı gündeme geldi.

 

Şehir valiliklerine gönderilen bu genelge göre, denetim faaliyetleri kolluk kuvvetleri tarafından yapılacaktır. Fakat bu faaliyete kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra meslek odaları ve yerel yönetimler de destek vereceğini duyurdu.

 

Denetimlerde görüntü kayıtlarından yardım alınacak ve iş yerleri haftada en az bir kere denetlenecek. İl ve ilçelerde denetim grupları oluşturulacak. Ve bu şekilde çalışmalar sağlanacak.

 

Bu yeni uygulama pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Kısa sürede uygulamanın hayata geçeceği düşünülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir