Moody’s Türkiye İçin Açıklama Yaptı

Moody's Türkiye İçin Açıklama Yaptı
Moody's Türkiye İçin Açıklama Yaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moody’s tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda “para biriminin güç kazanması, sermaye giriş çıkışlarının hareketlenmesi ve döviz rezervlerinde meydana gelen hareketlenmelerin yol açtığı politika değişikliğinin aslında net olarak pozitif yönlü bir kredi unsuru olduğu dile getirildi.

 

Yapılan açıklamaların devamında ise; bu noktada daha tutarlı davranılması gerektiği ve yüksek dolar kuru nedeniyle hala yurt içinde güven olmadığı konularına da değinildi.

 

Not ve Görünüm Kısmına Olumlu Etki Edecek Unsurlar

 

Türkiye’nin kredi görünüm notu ne yazık ki olumsuz. Moody’s yaptığı açıklamalarda bu konuya da değindi. Türkiye’nin bu negatif görünümü direkt olarak pozitife çevirmesinin mümkün olmadığını fakat bazı unsurların not görünümünü olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi.

 

Özellikle son dönemlerde maliye ve para politikalarında daha kalıcı olunması, enflasyon oranında meydana gelen düşüşler ülkenin para biriminin güç kazanmasında etkili olabilir. Kararlı bir şekilde sürdürülen reformlar kredi notu üzerinde olumlu etkiler yaratabilir şeklinde yaptığı açıklamalarla Moody’s Türkiye’deki bazı gelişmelerin olumlu olarak kredi notu için umut vadettiğini belirtti.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir