Facebook İnsanların Aşılanması İçin Yardım Edecek

Facebook İnsanların Aşılanması İçin Yardım Edecek
Facebook İnsanların Aşılanması İçin Yardım Edecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook uygulamasında milyonlarca kullanıcının verileri izinsiz olarak kullanılmıştı. Bunun ortaya çıkmasının ardından ABD’de yoğun tepkiler baş göstermişti. ABD merkezli Facebook, yine büyük yankı uyandıracak bir kararla insanların karşısına çıkıyor.

Facebook şirketinin Ceo’su Mark Zuckerberg, sosyal medya platformunda insanların covid-19 aşısını ne zaman ve nerede yaptıracağına ilişkin bilgilere ulaşım sağlaması adına bir araç geliştirdiklerini dile getirdi.

Hedef 50 Milyon İnsan

 

Facebook tarafından yapılan bu hamle aslında Zuckerberg’ün şirketinin covid-19 virüs salgınının, aşılamayla ilgili yanlış bilgilerin yayıldığı bir döneme denk geldi.

Zuckerberg’ün attığı bu adımla ortalama 50 milyon insanın hem nerede hem de ne zaman aşılanacağı konusunda bilgi sahibi olması amaçlanıyor.

Facebook, bu çalışma kapsamında insanların aşı yaptırmak adına yakın çevrelerinde yer alan merkezleri tespit etmeleri için bir araç sunacak. Bu amaçla da Boston Çocuk Hastanesi ile anlaşma sağladı. Mark Zuckerberg, bu sistemi İnstagram’a da taşıyacağını belirtti.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir