Engelli Raporu Nasıl Yenilenir?

Engelli Raporu Nasıl Yenilenir?
Engelli Raporu Nasıl Yenilenir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süreli Engelli Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Alınan Tedbirler konulu resmi yazı Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Yapılan açıklamalar kapsamında süresi dolmuş olan engelli raporları, covid-19 tedbirleri kapsamında otomatik olarak geçerli sayılıyordu. Fakat normalleşme adımlarının atılmasıyla beraber bu süreçte rapor süresi dolan engelli vatandaşların raporlarını yeniletmeleri gerektiği anlaşıldı.

Engelli vatandaşların ve kronik hastaların raporları artık hastanelerde yenilenebilecek. Yapılan bu açıklamalara bağlı olarak vatandaşlar, süreli rapor yenileme işlemleri hakkında araştırmalar yapıyor.

İşte konuya ilişkin detaylar!

Süreli Engelli Raporu Yenileme

 

2021 yılı itibariyle engelli sağlık kurulu raporunu yenilemek amacıyla İl Sağlık Müdürlüklerine gidilmesi gerekiyor. Burada engelli sağlık kurulu raporunu yenilemek istediğinizi bildiren bir dilekçe yazıp teslim etmeniz gerekiyor.

Bu kapsamda ise vatandaşlar, kendi ikamet ettikleri şehirlerde bulunan Sağlık Müdürlüklerine gidip, engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doğru bir şekilde doldurup teslim etmeliler. Ayrıca gerekli evrakların teslimini de bu işlemler sırasında yapabilirsiniz.

Yapılan işlemlerin sonrasında incelemeler yapılarak onay verilir. Bu durum kapsamında yönlendirilmiş olan hastanede tekrardan muayene olunur. Yapılan tetkikler sonrasında ise rapor yenilenmiş olur.

Rapor yenilemesi için gerekli olan evraklar;

  • Kişinin son üç ay içinde çektirmiş olduğu vesikalık resmi,
  • Kişinin daha öncesinde almış olduğu engelli sağlık kurulu raporunun orijinali,
  • Rapor güncellemesi yapılacak olan kişinin T.C. kimlik kartı.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir