1. Haberler
  2. Sosyal Medya
  3. Pakistan İkinci Kez Tik tok Yasağını Kaldırdı

Pakistan İkinci Kez Tik tok Yasağını Kaldırdı

Pakistan İkinci Kez Tik tok Yasağını Kaldırdı
Pakistan İkinci Kez Tik tok Yasağını Kaldırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin hükümeti ile bağlantılı bir şekilde çalıştığı iddia edilen Tiktok uygulaması, ABD Başkanı Donald Trump tarafından ve başka ülkelerin de baskısı altında.

Pakistan 2020 yılının Kasım ayı içerisinde Tiktok uygulamasını, “ahlaksız” içerikleri filtrelemediği gerekçesiyle yasaklama kararı almıştı.

Sonrasında ise Tiktok üzerinden ahlaksız bir şekilde paylaşımda bulunan hesapların kaldırılacağına dair söz alan ülke yönetimi, uygulama erişimini yeniden açmıştı.

Fakat Pakistan Yüksek Mahkemesi daha öncesinde açılmış olan davayı sonuca bağlamıştı. Bağladığı sonuçta ise Tiktok uygulamasını ahlak kurallarına aykırı olması sebebiyle yasaklamıştı.

Yasak İkinci Defa Kaldırıldı

 

Peşaver Yüksek Mahkemesi’nde, Pakistanlı bir vatandaşın Tiktok uygulamasına karşı açmış olduğu dava duruşması görüşüldü.

Duruşmada Pakistan Telekomünikasyon Ajansı (PTA) yetkilileri de yer aldı. Hakim Kayser Raşid Han, Tikton uygulaması üzerinde bulunan yasağın kaldırılmasına hükmetti. Ancak, Pakistan Telekomünikasyon Ajansı (PTA)’ya ahlaksız içeriklerin yüklenmesine engel olunması adına adımlar atma yetkisi verdi.

PTA yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre Tiktok üzerinden 500 bine kadar sakıncalı videonun erişime engellendiği belirtildi.

Mahkeme heyeti, konuya ilişkin olarak PTA’dan detaylı bir rapor istedi. Konuyla alakalı bir sonraki duruşma ise 25 Mayıs tarihinde görülecek.

Çin merkezli olan uygulama tüm dünya genelinde eleştirilere maruz kalıyor. Hindistan’da tamamen yasak olan uygulama, pek çok ülkede de inceleme altındadır.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir