1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TikTok, Clubhouse’a Benzer Bir Uygulama Geliştiriyor

TikTok, Clubhouse’a Benzer Bir Uygulama Geliştiriyor

TikTok, Clubhouse’a Benzer Bir Uygulama Geliştiriyor
TikTok, Clubhouse’a Benzer Bir Uygulama Geliştiriyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Clubhouse, sesli sohbet özelliğiyle ön plana çıkan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Platforma duyulan ilgi oranının hızlı bir şekilde yükseliş göstermesi kısa süre içinde adının duyulmasına neden oldu.

Bu uygulamanın hızlı bir şekilde büyüme göstermesi de Twitter ve Tiktok gibi farklı teknoloji şirketlerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

Clubhouse uygulamasının Çin genelinde yasaklanması, Tiktok uygulamasının sahibi olan ByteDance’e harekete geçirdi ve şimdilerde ByteDance, Clubhouse benzeri bir uygulama geliştirmek için kolları sıvamış durumda.

Uygulama Henüz Birinci Aşamada

Reuters tarafından elde edilmiş bilgilere göre, ByteDance’in Clubhouse uygulamasına benzer bir uygulama geliştirmek için henüz ilk çalışmaları yapıyor.

Dünya geneli üzerinde hızlı bir şekilde büyüme gösteren Clubhouse, Pekin yönetimi tarafından yasaklandı. Bunun sebebi ise Çin genelinde siyasi içeriklerden oluşan sohbet odalarının hızlıca yayılma göstermesiydi. Reuters tarafından aktarılmış olan bilgilere göre Şubat ayı içinde uygulamadaki davetler için 60 dolar gibi rakamlara kadar ödemeler yapılmış.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir