Sivrisinek Korona Virüs Taşır Mı? Bulaştırır Mı?

Sivrisinek Korona Virüs Taşır Mı? Bulaştırır Mı?
Sivrisinek Korona Virüs Taşır Mı? Bulaştırır Mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yavaş yavaş yaz mevsimi gelmeye başlarken, sivrisineklerin de mevsimsel olarak ortaya çıkacak olması pek çok insanı tedirgin ediyor. Prof. Dr. Hüseyin Çetin, yaptıkları araştırmalarda sivrisineklerin Corona virüs taşıyan hastalardan hastalığı başkalarına yayıp yayma ihtimalini değerlendirdiklerini belirtti.

 

AÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hüseyin Çetin daha önce böcek, sivrisinek ve vektör gibi canlılar üzerinde pek çok kapsamlı araştırmalar yapmıştır.

Yurtdışı Çalışmalarda İncelendi

Konuya dair yazılmış olan yurtdışı araştırmaların sonuçlarını gösteren makaleleri de büyük bir titizlikle okuduklarını ve değerlendirdiklerini belirten Çetin, daha önce konuya ilişkin olarak yapılmış testlerde böyle bir şüpheye denk gelinmediğini öne sürdü.

Yurt dışında yapılmış olan bütün çalışmaları titiz bir şekilde takip eden Çetin, bu tespitin bir deney sonucu ortaya çıktığını ifade etti. Yapılan deneyde iki tip sivrisineği 10 gün boyunca Corona virüs taşıyan hastanın kanıyla beslendiğini fakat bu beslenme sonucunda sivrisineklerin bu virüsü taşımadıklarının tespit edilmiştir diyerek devam eden Çetin konu hakkındaki endişeleri de sonlandırdı.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir