439 Yıl Önce Gerçekleşen Dev Güneş Fırtınası Yeniden Meydana Gelebilir

439 Yıl Önce Gerçekleşen Dev Güneş Fırtınası Yeniden Meydana Gelebilir
439 Yıl Önce Gerçekleşen Dev Güneş Fırtınası Yeniden Meydana Gelebilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıllardan beridir güneşi inceleyen bilim insanları, bir yandan da elde ettikleri bulguları değerlendiriyorlar. Bu davranışla ısı kaynağı olan güneşin kapalı sırlarını çözmeye çalışıyorlar.

Araştırma yapan bilim insanları aynı zamanda güneşte meydana gelen patlamaları da yakın bir şekilde takibe aldılar.

Güneş patlaması, güneşte meydana gelen patlamalara verilen isimdir. Bu patlamalar ise milyarlarca megaton gücündedir. Ayrıca 1 milyon km/saat hızla hareket ettikleri biliniyor.

Güneş patlamalarının sonucunda devasa enerji açığa çıkar. Bu patlamalara bağlı olarak da dünya atmosferine, normalden daha büyük dalga boyu radyasyon parçacıkları girer.

En Son 1582 yılında yaşanan güneş fırtınası, o dönemlerde felaket halindeydi. Fırtına üç gün boyunca devam etmişti.

Benzer Bir Fırtına Günümüzde de Yaşanabilir

 

1582 yılına ait olan kayıtları inceleme altına alan bilim insanları, yaptıkları bu araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırma, Cornell Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları tarafından gerçekleştirildi.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre bu felaket üzerinden 439 Yıl geçtikten sonra tekrardan yaşanma ihtimali vardır.

O dönemde teknolojik araçların yüksek oranda gelişmemesi nedeniyle ciddi hasarlar meydana gelmemişti. Fakat bu durum günümüzde daha farklıdır.

Söz konusu olan fırtınanın gerçekleşmesi durumunda, milyonlarca dolar zarar ve küresel alanda elektrik kesintileri olacağı düşünülüyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir