Milyarder Eli Broad Yaşamını Yitirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder Eli Broad hastalığına yenilerek yaşamını kaybetti. ABD’de sigorta ve gayrimenkul sektörlerinde yapmış olduğu işlerle büyük bir servetin sahibi olan milyarder iş adamı Broad’dan kötü haber geldi.

87 yaşında olan Broad, Los Angeles’ta bulunan Cedars-Sinai Medical Center’da yaşamını yitirdi. Eli ve Edythe Broad Vakfı sözcüsü olan Suzi Emmerling, Broad’ın uzun süredir savaş verdiği hastalık sonucunda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

ABD’li Milyarder Eli Broad Kimdir?

1933 yılında New York’ta doğan Broad, sonrasında ailesiyle birlikte Detroit’e taşındı. Gayrimenkul sektöründeki kariyerine de burada başlamış olan Broad, 1970’li yıllarda ise sigorta sektörüne yatırım yaptı. Sun America isimli şirket aracılığıyla büyük bir servete kavuşan Broad, şirketi 1990’lı yıllarda 18 milyar dolar karşılığında sattı.1963 yılında eşi Edyhthe ile Los Angeles’a yerleşmiş Broad, 1990’lı yıllarda sanat dünyasına gösterdiği alakayla dikkat çekti. Topladığı eserlerle adeta bir sanat kolleksiyoneri haline gelen Broad, California Üniversitesi’ndeki sanat merkezinin ve Walt Disney Konser Salonunun inşasına destek verdi.

Editör: Sibel Kayra

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir