1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Cesetleri Yiyen Ayılar Ortaya Çıktı

Cesetleri Yiyen Ayılar Ortaya Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önceki senelerde yeni gömülen cesetleri mezardan çıkartıp yiyen ve köylülerin kâbusu haline dönüşen cesetleri yiyen ayılar, Kastamonu’da bir kez daha ortaya çıktı. 21 gün önce vefat eden bir kadının mezarını eşeleyerek açmaya çalışan bir ayı, güvenlik kameraları tarafından anbean görüntülendi.
Yaz mevsiminin gelmesi ve meyvelerin olgunlaşması ile beraber ormanlık alanda aç kalan ayılar yerleşim yerlerine kadar inmeye başladı. Yıllar önce aç kalarak indikleri şehir merkezinde yeni defnedilen mezarlardaki cesetlere dadanan ayılar, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Güde köyüne bir kez daha köy sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.
Ormanlık alanda aç kalan ayı, Güde köyüne kadar indi. Ayı, 3 gün boyunca aynı noktada gezinmeye başladı. Başlarda meyve ağaçlarına musallat olan ve meyve ağaçlarına zarar veren ayı, daha sonra koku duyusu sayesinde köy mezarlığına yöneldi. Aç kalan ayı, geçirdiği rahatsızlık sonucu 21 gün önce hayatını kaybeden 83 yaşındaki bir bayanın yeni kapatılmış mezarını pençeleri vasıtası ile eşelemeye başladı. Önemli ölçüde açan ayının çıkardığı sese bir süre sonra köyde bulunan çoban köpekleri tepki vermeye başladı. Köpeklerin toplu halde havlamalarına bazı köy sakinlerinin de tepki vermesi neticesinde ayı, cesedi mezardan çıkaramadan ormanlık alana kaçarak gözden kayboldu.

Cesetleri yiyen ayılar ortaya çıktı yazımız gibi yaşama dair haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: Sinem Uludağ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir