Ezan Çiçeği Nasıl Yaşar?

Ezan Çiçeği Nasıl Yaşar?
Ezan Çiçeği Nasıl Yaşar?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görüntü olarak laleye benzeyen bu çiçeğin çok narin bir yapısı olmamakla birlikte kış aylarında da canlılığını koruması mümkün olabiliyor.

Genellikle sarı renkli olsalar da, beyaz, pembe, turuncu olarak da açabiliyorlar. Soğuk havalara ve susuzluğa karşı dayanıklı olması nedeniyle bakımı oldukça kolaydır. Fazla suya ihtiyaç duymaz. En fazla ihtiyaç duyduğu, zengin mineralli topraktır. Ezan çiçeği genellikle tohum ekme yöntemiyle çoğaltılır. Boyu en fazla 1,5 metreye kadar uzayabilen Ezan Çiçeği, ev ortamında rahatlıkla yetiştirilebilir.

Ezan Çiçeği, Kızılderililer tarafından keşfedilerek sağlık amacıyla toplanırdı. Kaynatılarak yaraların iyileşmesi için kullanılırdı. Egzama ve sedef hastalığına iyi geldiğine inanılırdı. Ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akış hızını artır, böylelikle cildin daha parlak ve genç görünmesini sağlar. Kilo vermede yardımcı rol oynar.

Ezan saatlerinin Güneş’e göre belirlenmesi nedeniyle, Ezan çiçeği, ezan okunmayan ülkelerde de Güneş’in doğuşu ve batışına göre yine aynı şekilde açıp kapanıyor.

Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir