1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Toyota Yeni Elektrikli Modeli Olan bZ4X’i Tanıttı

Toyota Yeni Elektrikli Modeli Olan bZ4X’i Tanıttı

Toyota Yeni Elektrikli Modeli Olan bZ4X’i Tanıttı
Toyota Yeni Elektrikli Modeli Olan bZ4X’i Tanıttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toyota, Şanghay Otomobil Fuarı’nda sahne alıp, tüm dünya genelinde satışa çıkarmayı planladığı yeni elektrikli otomobili bZ4X modelini tanıttı.

Yeni ürün gamının ilki, dört tekerlekten çekiş sistemine yani AWD’ye sahiptir. Orta ölçekli olarak sınıflandırılan SUV model, Toyota firmasının klasik bir otomobil üreticisi firma olmaktan çıkarak herkese uygun ürünler üreten mobilite bir firma olma yolunda önemli adım oldu.

İsim konseptindeki ‘bZ’ kısaltması, ‘beyond Zero/Sıfırın ötesinde’ adının baş harflerini temsil etmektedir. Bu durum firmanın yeni bir boyut kazanmaya başladığını gösteriyor.

2022 Yılında Satışa Çıkacak

Yeni Toyota bZ4X, Toyota firması ve Subaru şirketinin iş birliği kapsamında, her şirketin kendine has yeteneklerini ve tecrübelerini baz alarak geliştirildi. Aracın üretim versiyonunun ise 2022 yılının ortalarında satışa sunulması planlanıyor.

Marka, 2025 yılına kadar olan zaman dilimi içinde global açıdan ürün gamında ortalama 70’ten fazla elektrik motoruna sahip olmak araç sunacak. Bu araçların en az 15 tanesinin ise bataryalı elektrikli araç olacağı düşünülüyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir