Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir?

Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir
Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun dönem araç kiralama teknik olarak 12 aydan 48 aya kadar olan sürelerde araç kiralama işlemine verilen isimdir. Belli durumlarda tercih edilen uzun dönem araç kiralama son dönemde daha fazla kişinin seçtiği bir yöntemdir.

 

Gittikçe daha fazla sayıda kişi ve şirketin tercih etmeye başladığı uzun dönem araç kiralama avantajları bakımından oldukça elverişli bir seçenektir.

 

Uzun dönem araç kiralama avantajlı mı sorusunda verilebilecek pek çok olumlu cevap bulunmaktadır. Bunlardan ilk akla gelen uzun dönem araba kiralamanın maddi olarak mantıklı bir seçim olmasıdır.

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Maddi Avantajları Nelerdir?

Yeni bir araç sahip olmak maddi açıdan oldukça zorlayıcı olabilir. Çoğu kişinin araba almak için kredi çekmesi gerekir. Bankaların kredi faizleri ise oldukça kabarık ödeme planlarına neden olabilir.

 

Yeni bir araba almak yerine uzun dönem araç kiralama yöntemini seçmek maddi açıdan çok daha uygun bir bütçe ile halledilebilir. Böylece kabarık banka kredilerini ödemek zorunda kalmazsınız.

 

Uzun dönem araç kiralama avantajları arasında vadenin uzun olmasından dolayı kısa süreli kiralamalara göre daha az bir ödeme yapmanız da sayılabilir. Kiralama süresi ne kadar uzun olursa kiralama ücreti o kadar uygun hale gelecektir.

Kiraladığınız Aracın Bakım ve Onarımını Düşünmeniz Gerekmez

Kiraladığınız aracın periyodik bakım, onarım gibi giderleri kiralama şirketi tarafından karşılanır. Dolayısıyla aracın tamiratı ile ilgili endişelenmenize gerek kalmaz.

 

Bunun yanında Motorlu Taşıt Vergisi ve araba ile ilgili diğer vergilerle ilgili olarak da endişelenmenize gerek kalmaz. Çünkü bu vergiler araç kiralama şirketini ilgilendirir.

 

Bunun yanında araç kiralama şirketler uzun dönem araç kiralama yapan müşterilerine yol yardımı, çekici gibi hizmetler de sunmaktadır. Kiralık arabanızın bozulması ve yolda kalması gibi bir durumda profesyonel destek alabilirsiniz.

Uzun Dönem Araç Kiralamada Kasko Garantisi

Olası bozulma ya da kaza gibi durumlarda araç kiralama şirketiniz kasko kapsamında size ücretsiz servis desteği ve ikame araç temini de yapacaktır. Bu sayede arabasız kalma sıkıntısı da çekmezsiniz.

 

Uzun dönem araç kiralama avantajları arasında ihtiyaç sürenize uygun süreler boyunca istediğiniz tipte aracı kullanabilme şansı yakalamanız da bulunur. İstediğiniz zaman istediğiniz segmentte bir araç kiralayabilirsiniz.

 

Böyle bir durumda geçici bir süre için bir araç satın almak maddi olarak külfetli olur. Bunun yerine uzun dönemli araç kiralama hizmeti sayesinde ihtiyacınız olan sürede ihtiyacınıza uygun bir arazi aracı kiralayabilirsiniz. Engebeli arazide kullanıma uygun araçları incelemek için Hakkari araç kiralama sayfasına göz atabilirsiniz.

Uzun Dönem Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Uzun dönem araç kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ihtiyacınıza uygun bir araç seçmektir. Unutulmamalıdır ki bu araç uzun bir süre sizinle birlikte olacaktır.

 

Yakıt tüketimi, bagaj hacmi gibi konularda kendinize uygun bir araç seçmeniz size üst düzey bir kullanıcı deneyimi yaşatabilir. Bu noktaları hesaba katmadan yapılan kiralama işlemi sıkıntılı bir süreç yaşamanıza neden olabilir.

 

Uzun dönem araç kiralama konusunda bir diğer önemli noktada kiralama fiyatlarıdır. Bu konuda şirketler arasında bir kıyaslama ve araştırma yaparak sizin için en uygun ve avantajlı olan kiralama modelini seçebilirsiniz. Örneğin Antalya araba kiralama fiyatları sayfasını inceleyerek fiyatlar konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Şartları Nelerdir?

Uzun dönem araç kiralama şartları kısa dönemli araç kiralama şartlarından çok farklı değildir. Burada değişen sadece zaman kavramıdır. Yapılan sözleşmede kiralayan kişinin kimlik ve ehliyet bilgilerini ibraz etmesi zorunludur.

 

Bunun yanında araç kiralama için gerekli yaş ve ehliyet süresi şartları da tam olarak sağlanmalıdır. Aksi durumda kiralama işlemi kesinlikle yapılmamaktadır.

 

Uzun dönemli araç kiralama şartları arasında ek sürücünün yasal durumu da son derece açık bir şekilde belirtilmektedir. Kısa süreli kiralamada olduğu gibi aracı kiralayandan başka bir kişi de kullanacaksa bu kişi ek sürücü olarak tanımlanmalıdır.

 

Şirketler İçin Uzun Dönemli Araç Kiralama İşlemi

Uzun dönem araç kiralama avantajları şirketler için de aynı gerçek kişilerde olduğu gibi geçerlidir. Çok sayıda arabaya ihtiyaç duyan şirketler için araba satın almaktansa filo kiralama seçeneği mali olarak çok daha avantajlı bir seçimdir.

 

Şahıslara yapılan araç kiralama işleminde olduğu gibi kiralama yapan şirket ile kiralama şirketi arasında bir sözleşme yapılır.

 

Şirket arabaları genelde çok fazla yol yapar ve kolay yıpranır. Bu durum satın alınan şirket arabalarının çok hızlı değer kaybetmesine neden olur. Oysa uzun dönemli kiralanmış olan araç filolarında böyle bir endişe duyulmasına gerek kalmaz.

 

Uzun Dönemli Araç Kiralamalarında Vergi Avantajı

Uzun dönem araç kiralama şirketler açısından vergi avantajı da doğurur. Şirketler kiraladıkları araçların kiralama bedellerini gider olarak gösterip vergiden düşebilir. Böylece maddi olarak kazanç sağlamış olurlar.

 

Şirketlerin araç ihtiyaçlarının hiç bitmeyeceği düşünüldüğünde araç kiralama yolunu seçmeleri kalıcı bir vergi geliri anlamına gelebilir. Bu da bütçeleri için daimi bir getiri anlamına gelir.

 

Sürdürülebilir bir iş modeli için vergi kazancının ne kadar önemli olduğu açıktır. Şirketler için her yıl kasaya konulan vergi gelirleri önemlidir.

 

Kiraladığınız araçlar kazalara, çalınma ve doğal afetlere karşı sigortalıdır. Dolayısıyla kasko giderlerine de para harcamanız gerekmez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir