Honda Otomobillerinde Akıllı Hibrit Teknolojisi Kullanıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1948 senesinde piyasaya motosiklet üretimi ile giriş yapmış bulunan Honda, çok kısa bir zaman içerisinde alanda ismini duyurabilmeyi başarıyor. Honda’nın üretmiş olduğu dayanıklı ve oldukça güçlü motosikletler tüketicilerden oldukça iyi notlar alırken firmanın kurucusu olan Soichiro Honda, çocukluğundan beri hayalini kurmuş olduğu kendi üretmiş olduğu otomobili ile dünya yarış pistlerinde olabilmek için, otomobil dünyasına adım atma kararı alıyor.

Tasarlamış olduğu tüm araçlarında o günkü şartların tüm olanaklarından yararlanarak otomobil üretmeyi kendisine ilke ediyor. Türkiye’de de oldukça çok tercih edilen bir marka olan Honda, kendine has ilgi çekici özelliklere sahip tarzı ve dayanıklı yapısıyla sürücüleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Honda’nın tercih edilmesinde en büyük nedenlerden biri de oldukça pahalı markaların sunmuş olduğu konforu, daha uygun fiyatlarla sunuyor olmasıdır.

Honda 1962 senesinde Tokyo Motor Show Fuarında T360, S500 ve S360 modellerinin üçünün de tanıtımını yapıyor. Yarış dünyasına girebilmeyi çok isteyen Soichiro Honda, Lotus ile beraber gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar sonrasında hem motorunu hem de gövdesini tasarlamış olduğu RA271 ile Formula 1’e 1961 senesinde katılıyor. 1962 senesinde katılmış olduğu Mexican Grand Pix’te Ritchie Ginther’in kullanmış olduğu R272 ile galibiyet elde edebilmeyi başarıyor.

Honda’nın modelleri arasında en çok tercih edilmekte olan modellerinden biride Honda Civic olarak bilinmektedir. Gerek dış görünümü gerekse konforlu ve şık tarzı ile yollardaki yerini almış olan Honda Civic, ikinci el otomobil piyasasında oldukça tercih edilmekte olan modellerden biridir. İkinci el otomobil tercihinde bulunanlar için Honda Civic sahibinden, sıfır modelleri ile karşılaştırıldığında daha uygun fiyatlı olsa da değerinden çok da ödün vermiyor. Honda Civic sahibinden tercih edenler mutlaka kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir otomobil sahibi oluyor.

Honda’nı piyasaya sürmüş olduğu birbirinden farklı modelleri yer almaktadır. Honda Civic, CRX, Jazz, HR-V, City, Accord, Legand, İntegra Honda’nın piyasaya sürmüş olduğu modellerden bazılardır. Bir Honda sahibi olmayı düşünen herkes sıfır kilometre ya da ikinci el öncelikle Honda fiyat listesi göz atmalıdır. Her bütçeye uygun bir Honda bulmak mümkün oluyor.

Akıllı hibrit teknolojisi, üstün özellikleri ve oldukça etkileyici tasarımı ile Honda HR-V 2022, yaşamdan her zaman daha fazlasını isteyenler için üretilmiş bir Honda modelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir