Volkswagen Elektrikli Otomobil ID.6 Tanıtıldı

Volkswagen Elektrikli Otomobil ID.6 Tanıtıldı
Volkswagen Elektrikli Otomobil ID.6 Tanıtıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman otomobil üreticisi olarak bilinen Volkswagen, elektrikli modellerin yer aldığı ID serisini büyütmeye devam ediyor. Firma, şimdilerde Çin’e özel geliştirmiş olduğu ID.6 modelini tanıtıma çıkardı. ID.4’ün bir büyük modeli şeklinde karşımıza çıkan elektrikli SUV, iki ayrı versiyon halinde satışa çıkacak.

Bunlardan ID.6 Crozz adı verilen ilk versiyon, Volkswagen’in Çin’de yer alan FAW firmasıyla ortak bir şekilde üretilecek. ID.6 X ismi verilen ikinci versiyonun ise SAIC firması ortaklığında üretileceği belirtiliyor.

Volkswagen ID.6 Teknik Detaylar

Volkswagen ID.6’nın teknik detaylarına göz atıldığı zaman baz versiyonunun 1 tane elektrik motoruyla geleceği ve bu motorun 180 beygir güç üreteceği görülüyor. Bu versiyon, performansını 0-100 km/s hızlanmayı 9.3 saniyede tamamlıyor.

Bir üst versiyona baktığınız zaman ise 204 beygir güç karşınıza çıkar. Ve 0-100 km/s hızlanma süresi ise 9.1 saniye şeklindedir. En üst versiyona geçildiğinde de 2 tane elektrik motoru göze çarpıyor. Ve bu versiyonda da teknik değerler 306 beygir güç ile 310 Nm tork şeklinde dizayn edilmiş.

Firma, 2023 yılına kadar serideki elektrikli otomobil sayısını 8’e çıkarmayı planlıyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir