Volvo Üretimini Tedarik Sorunları Sebebiyle Durduruyor

Volvo Üretimini Tedarik Sorunları Sebebiyle Durduruyor
Volvo Üretimini Tedarik Sorunları Sebebiyle Durduruyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını, tüm dünyayı kısa süre içerisinde etkisi altına almıştı. Bu süreçte otomobil firmaları da olumsuz yönde etkilenmişti.

Salgın nedeniyle zor dönemler yaşayan otomobil firmaları, çip ve parça tedariği konusunda da ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Başta Japonya, Çin ve ABD sınırlarında üretim yapan firmalar olmak üzere, dünya üzerindeki pek çok ülkede aynı sorun nedeniyle üretimde aksaklıklar yaşanıyor.

Yaşanan bu aksaklıklara bağlı olarak Türkiye de dahil olmak üzere, sıkıntı yaşayan firma sayısı oldukça fazladır. Bu firmalara Volvo da eklendi.

Volvo Üretimlerini Durduruyor

 

2021 yılı içinde tanıtmış olduğu yeni modelleriyle, döneme hızlı bir giriş yapan Volvo markası Çin ve Amerika’daki fabrikalarında geçici süreli olarak üretimi durdurma kararı aldı.

Volvo firması tarafından bu konuya ilişkin yapılan açıklamalarda çip tedariği sorununun uzaması durumunda ortaya daha ciddi problemler çıkacağı belirtildi. Bu problemlerin önüne geçmek amacıyla ise üretime ara verildiği söylendi.

Bu durumun Volvo firmasını ne şekilde etkileyeceği merak konusu oldu. Ayrıca bir yandan da üreticilerin aldığı üretim durdurma kararlarının, ortalama 2 milyar dolar şeklinde bir etkiye neden olacağı tahmin ediliyor. İlerleyen dönemlerde neler olacağı şimdiden merak konusu halinde gelmiş durumda.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir