Mart Ayında En Fazla İhracat Otomotiv Sektöründe

Mart Ayında En Fazla İhracat Otomotiv Sektöründe
Mart Ayında En Fazla İhracat Otomotiv Sektöründe
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından elde edilen verilere göre, otomotiv endüstrisi Mart ayında 2 milyar 892 milyon 730 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi.

Otomotiv sektörü bu rakamla, Mart ayının en fazla ihracatın gerçekleştirildiği sektör oldu.

Otomotiv endüstrisinin ardından ise 2 milyar 2 milyon 718 bin dolarlık değerle kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 677 milyon 874 bin dolarlık değerle hazır giyim ve konfeksiyon geldi.

Mart ayı içerisinde en çok ihracat artışı ise yüzde 123,8 oranı ile gemi ve yat sektöründe oldu.

En Yüksek İhracat Almanya’da

 

Bütün sektörler arasında en fazla ihracat yapan ilk üç ülke ise;  1 milyar 670 milyon dolarlık değerle Almanya, 1 milyar 240 milyon dolarlık değerle ABD ve  1 milyar 6 milyon dolarlık değerle Birleşik Krallık şeklindedir.

İhracat oranlarının tutar bazında en fazla artış gösterdiği ülkeler de; 535 milyon dolar değerindeki artışla Birleşik Arap Emirlikleri, 439 milyon dolar değerindeki artışla İtalya ve  437 milyon dolar değerindeki artışla Irak olarak kayıtlara geçti.

En fazla ihracatın gerçekleştirildiği ilk üç şehir ise; 7 milyar 161 milyon dolarlık oranla İstanbul, 1 milyar 464 milyon dolarlık oranla Kocaeli ve 1 milyar 333 milyon dolarlık oranla Bursa oldu.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir