1. Haberler
  2. Otomobil
  3. İkinci El Araçlarda Taksit Uygulaması Var Mı?

İkinci El Araçlarda Taksit Uygulaması Var Mı?

İkinci El Araçlarda Taksit Uygulaması Var Mı?
İkinci El Araçlarda Taksit Uygulaması Var Mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomotiv sektöründe taksitlere dair yapılan yeni düzenlemeler bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Taksit düzenlemelerinde alınan Bakanlık kararları, BDDK uygulamalarıyla da doğru orantılı şekilde yapıldı.

Alınan kararlar neticesinde taşıtların hesaplanmış olan satış değerleri üzerinden 24 ay ile 60 ay arasında taksit olacağı belirtildi.

Yapılan bu yeni düzenlemeler hakkında ise binlerce kişi araştırma yapmaya başladı. Sunulan taksit imkanlarının ikinci el araç satışı fiyatları üzerinde de geçerli olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Hangi Araçlara Kaç Taksit Yapılacak?

 

Resmi gazetede yayınlanmış olan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda fatura değeri 120 bin TL ya da altında olan araçlar için 60 ay, 120 bin TL ya da 300 bin TL arasında olan araçlar için ise 48 ay taksit imkanı sunuluyor. Araç değeri 300 bin TL ve 750 bin TL arasında olan taşıtların taksit imkanı 36 ay olurken, 750 bin TL ve üzerinde değeri olan araçlar için ise bu süre 24 ay olarak belirlendi. Yapılan açıklamalarda ikinci el araçlar için henüz net bir açıklama yapılmadı.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir