Otomobiller İçin 4 Yaz Bakımı Tavsiyesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobiller için 4 yaz bakımı tavsiyesi ile yaz aylarında aracınızın daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Yaz aylarında A noktasından B noktasına gitmek için arabanızın biraz fazla çalıştığını fark edebilirsiniz. Bu mevsimde araçlar kendini ideal sıcaklıkta tutmak amacıyla daha yoğun bir çalışma gösterir. Peki, araç yaz bakımı konusunda bilinmesi gerekenler neler? İşte, oto yaz bakımı konusunda 4 öneri!

Otomobiller İçin 4 Yaz Bakımı Önerisi

Sıvı Kontrolü

Araç yaz bakımı söz konusu olduğunda sıvı seviyesi kontrolünün önemi büyüktür. Hava sıcaklığı arttıkça araç sıvı seviyelerinde değişimler olur. Bu değişiklikler özellikle şanzıman yağı, hidrolik direksiyon yağı ve soğutma sıvısında kendini gösterir. Yaz aylarında araç arızalarının en yaygın nedenlerinden biri de aşırı ısınma durumudur. Çünkü, soğutma sıvısı seviyeleri düşerek, motoru gerektirdiği gibi soğutamayabilir. Bu sebeple oto yaz bakımı için sıvı kontrolünü mutlaka yaptırmalısınız.

Lastik Basıncı

Bir lastikteki basınç sık sık kontrol edilmelidir, ancak yaz mevsiminde daha sıkı bir kontrol gerekir. Lastiğinizdeki hava, dışarıdaki sıcaklığa bağlı olarak azalabilir veya çoğalabilir. Değişen sıcaklıkların sürüş şeklinizi etkilemediğinden emin olmak için yaz aylarında lastik basıncınızı düzenli olarak kontrol ettirin.

Fren Kontrolü

Bir araçtaki frenler, güvenli sürüş için önemlidir. Onlar olmadan, daha fazla kazaya maruz kalma ihtimaliniz yüksektir. Yaz aylarında, özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde dur/kalk normaldir. Trafikte zorluk yaşamamak adına araç yaz bakımı listenize fren kontrolünü de dahil etmelisiniz.

Akü Kontrolü

Otomobiller için 4 yaz bakımı tavsiyesi arasında yer alan akü, aracınızın ana bileşenidir. Bu, marş motoruna güç vererek aracınızın çalışabilmesini sağlar. Yaz sıcağı, sıvıyı daha hızlı kaybetmenize neden olur ve bu da pilinizin bileşenlerini oksitler. Yaz mevsiminde aracınıza iyi bakmanız ve yüksek performanslı sürüş deneyimi elde etmeniz için akünüzü mutlaka test etmelisiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir