The Ever Given Gemisinin Tazminatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Ever Given gemisinin tazminatı kim tarafından ödenecek sorusu halen cevaplanabilmiş değil. Yapılan açıklamalara göre tazminatı Japon firma bölüşmek istiyor. Süveyş Kanalında bir hafta boyunca trafiği durduran yük gemisinin sahibi Japon Shoei Kisen, gemide ya da navlunda oluşan hasarları kapsayan “müşterek avarya bildirimi” yoluyla kendisinden istenen yaklaşık 916 milyon dolarlık tazminat ödemesinin bir bölümünü, yük gemisindeki ortalama 18 bin konteynerin bir kısmının sahiplerinin ödemesini talep etti.

Firma, Süveyş Kanal İdaresi (SCA) ile anlaşma sağlanma sürecine kadar yük gemisinin, kanal güzergahında geçiş şeridi olarak da bilinen Büyük Acı Göl’de bekletildiğini hatırlattı.

Hasar paylaşımına, sigortanın karşılamış olduğu miktarı ve navlun sahiplerinden talep edilmiş olan ödeme dilimi hakkındaki detaylara yönelik bilgi verilmedi.

The Ever Given Gemisi 24 Mart Tarihinde Süveyş Kanalı’nda 1 Hafta Trafiği Durdurmuştu

Tayvanlı “Evergreen” firması tarafınca işletilen ve Rotterdam Limanı’na yol alan yaklaşık 400 metre uzunluğundaki yük gemisi, 24 Mart tarihinde kanal yolunda meydana gelen kum fırtınasına yakalanmıştı.

Panama bandıralı yük gemisi fırtınanın sonrasında, kanalın güney girişinin 6 kilometre kadar kuzeyinde rotadan çıkıp, kıyı şeridine çarparak kanalda sıkışmıştı. The Ever Given gemisinin tazminatı kim tarafından ödenecek henüz bu konuda resmi açıklama gelmedi.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir