Crew Dragon Kapsülü Dünya’ya İndi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Crew Dragon Kapsülü Dünya’ya indi. Geçtiğimiz günlerde fırlatılmış olan Crew Dragon kapsülüyle NASA’dan Shane Kimbrough ve Megan McArthur, JAXA yani Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı Akihiko Hoshide ile ESA’dan yani Avrupa Uzay Ajansı Thomas Pesquet Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilmişti.

Ayrıca, SpaceX’in ilk görevinde göndermiş olduğu Crew-1 ekibi de hala uzay istasyonunda bulunuyordu. Fakat yeni ekibin gelmesiyle birlikte bu astronotların buradaki görevi tamamlanmış oldu.

Astronotları Taşıyan Crew Dragon Kapsülü Dünya’ya İndi

ABD’li astronotlar Shannon Walker, Victor Glover ve Michael Hopkins ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı’ndan (JAXA) Soiçi Noguçi’yi taşıyan kapsül, gecenin ilerleyen saatlerinde istasyondan ayrılmıştı. Kapsül, birkaç saatlik süren yolculuk sonrasında Meksika Körfezi’ne iniş yaptı.

İnişin sonrasında konuşma yapan Crew-1 görevinin komutanı aynı zamanda NASA astronotu Mike Hopkins, “Dünya’ya geri dönmek son derece güzel.” Dedi. Dünya’ya iniş yapan astronotlar, 15 Kasım 2020 tarihinde bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunuyordu.

Editör: Belen Softa

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir