ABD’den Ortadoğu Hamlesi: USS Nimitz Ortadoğu’dan Çekildi

ABD’den Ortadoğu Hamlesi: USS Nimitz Ortadoğu’dan Çekildi
ABD’den Ortadoğu Hamlesi: USS Nimitz Ortadoğu’dan Çekildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pentagon sözcüsü John Kirby tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre USS Nimitz uçak gemisi Hint-Pasifik Kuvvetleri’nin operasyon bölgesine gönderildi. Sözcü Kirby tarafından düzenlenen basın toplantısında bazı değerlendirmelere yer verildi.

Basın toplantısında bir gazetecini sorusu üzerine açıklama yapan Kirby, bölgeden çekilen uçak gemisi yerine yeni bir uçak gemisinin görev almayacağı ve bölgeye başka bir uçak gemisinin gönderilmeyeceği belirtti.

Kirby’ in basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre USS Nimitz’ in bölgeden çekilmesinin özel bir stratejik nedeni bulunmuyor. John Kirby yaptığı açıklamada, uçak gemisinin gereğinden fazla bir süredir denizde olduğu için ABD’ye geri dönmesi gerektiğini özellikle vurguladı.

Pentagon sözcüsünün yaptığı bir diğer açıklama da Pentagon danışma kurulu üyelerinin görevden alınması ile ilgili oldu. Eski başkan Trump’ın zamanında çok fazla atamanın gerçekleştiği bakanlığın tüm üyelerinin 16 Şubat 2021 tarihine kadar istifasının istendiği toplantıda açıklandı.

Haber Editörü: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir