Tehdit Suçu Nedir? Neler Tehdit Suçuna Girer?

Tehdit Suçu Nedir? Neler Tehdit Suçuna Girer?
Tehdit Suçu Nedir? Neler Tehdit Suçuna Girer?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tehdit suçu, kişinin hayatının tehlikeye maruz kalacağını, suç teşkil eden belli bir eylemin gerçekleştirileceğini ya da bir kuvvet kullanılacağının bildirilmesidir. Tehdit edilen kişiye ilerleyen zamanlarda belli bir kötülüğün başına geleceği söylenerek, herhangi bir davranışta bulunmaya zorlanır. Tehdit edilen kişinin başına bir şey gelip gelmeyeceği, tehdit eden kişinin iradesine bağlıdır.

 

Neler Tehdit Suçuna Girer?

 

Tehdit suçu fail ile mağdur arasında gerçekleşir. Tehdit suçu mağdurun psikolojik durumunu etkileyeceği için mağdurun bu eylemi anlayabilecek ehliyette olması gerekir. Aksi halde bu durum tehdit suçunu oluşturulmayacaktır.

 

Silahla Tehdit: Silahla tehdit suçunun oluşabilmesi için silahın, bizzat mağdur olan kişi tarafından görülmesi gerekir. Mağdurun yokluğunda gerçekleştirilen silahla tehdit eyleminde, tehdit unsurunun olabilmesi için mağdurun sürekli olarak kullandığı ev ya da araba gibi mülklerde hasar, iz ya da ipucu oluşturacak belirtiler olması gerekir.

 

Failin Kendini Tanınmayacak Hale Getirerek Tehdit Suçu: Tehdit suçu işlenirken fail, kendisini mağdur tarafından tanınmayacak hale getirirse, bu suçun ağırlaştırılmış halini işlemiş olur. Suçu işleyen kişinin kendini korkutucu bir hale getirmiş olması şart değildir. Burada önemli olan mağdur tarafından tanınmayacak hale gelmiş olmasıdır.

 

Birden Fazla Kişiyle Birlikte Yapılan Tehdit Suçu: Tehdit eyleminin birden fazla kişi tarafından gerçekleştirilmesi, mağdur tarafından korkuyu artırabilir. Bu durum mağdurun daha fazla korkmasına sebep olduğu için daha ağır ceza verilebilir.

 

İmza Atılmadan Gönderilen Mektupla Tehdit Suçu: İmzasız tehdit mektubu, mektubu gönderen kişinin belli olmaması durumunda ortaya çıkar. Bu durumda mağdur mektubun kimden geldiğini bilmediği için daha fazla korkuya kapılabilir. Tehditin kaynağını bilmeyen mağdur, savunmasız kalır.

 

Tehdit suçlarında ceza avukatı aracılığı ile savunma yapmak faydalı olacaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgilendirme için https://acasoy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir