1. Haberler
  2. Genel
  3. Marka Uzmanı Ne İş Yapar

Marka Uzmanı Ne İş Yapar

Marka Uzmanı Ne İş Yapar
Marka Uzmanı Ne İş Yapar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatta önümüzdeki yıllarda çok daha fazla duyacağımızın garantisini verebilirim. Peki marka uzmanı ne iş yapar, hangi alanlarda çalışır? biraz bu konulardan bahsetmek hem bu alanda kariyer yapmak isteyenler hem de markasını büyütmek isteyenler için faydalı olacaktır.

Marka uzmanı ne iş yapar?

Marka uzmanı, markanın tüm süreçlerine hakim olarak marka için hedefler belirler ve bu hedefler doğrultusunda marka adına en verimli tercihleri yaparak markanın pazar payını büyütmeye odaklanır. Bir yeni nesil kahve markasını ele alalım. Bu kahve markası için marka uzmanının yapabilecekleri oldukça geniştir. Marka uzmanı önce markayı özümseyerek mevcut operasyonları analiz eder ve eksiklikleri belirler. Daha sonra marka için bir büyüme planı hazırlar. Bu planın içerisinde reklam planlamasından, kurumsal kimlik düzenlemelerine, operasyonel süreçlerden, müşteri deneyimine kadar birçok noktada marka uzmanının fikirlerine ihtiyaç duyulur.

Marka uzmanı büyüme hedefleri doğrultusunda markanın hizmet aldığı/alacağı diğer çözüm ortaklarıyla da süreci yürütür. Örneğin hedefler arasında e-ticaret operasyonu ile satışları arttırmak varsa doğru altyapıya karar vermek ve bu altyapıyı en iyi şekilde en uygun fiyata sunabilen şirketleri analiz etmek marka uzmanının görevidir. Yine kahve markası örneğinden gidersek, müşterilerin kahve içerken yaşadığı deneyimi(Bardak kalitesi, bardak tasarımı, müşteri geri bildirim süreci) iyileştirmek marka uzmanının operasyonel çalışmalarından biridir.

Özetle marka uzmanı, markanın büyüme hedeflerini belirlemek ve bu hedeflere yönelik planlanan operasyonel sürecin en iyi şekilde yürütülmesini sağlamakla sorumlu kişidir.

Marka uzmanında bulunması gereken özellikler

Marka uzmanının yukarıda bahsettiğim süreci en doğru şekilde yürütebilmesi için taşıması gereken en önemli özellik multidisiplinerliktir. Bunun yanı sıra marka uzmanı olmayı hedefleyenler daima öğrenmeye açık olmalı ve insan ilişkileri kuvvetli olmalıdır. Tüm bunların yanı sıra sabır eşiğinin yüksek ve pratik zekasının gelişmiş olması da bir marka uzmanının faydasına olacaktır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir