1. Haberler
  2. Genel
  3. Kurumsal Hediye Firmaları – Dorotti

Kurumsal Hediye Firmaları – Dorotti

Kurumsal Hediye Firmaları - Dorotti
Kurumsal Hediye Firmaları - Dorotti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söz konusu hediyeleri hazırlayan firmalar ise kurumsal hediye firmalarıdır. Özellikle büyük firmalar bu tür hediyelerin çalışan ya da müşterilerine verilmesine özel önem verirler. Bunun için de kurumsal hediye firmaları ile çalışmaya özel önem gösterirler.

Kurumsal hediye firmaları için çalışan ya da müşteriler için hediye hazırlarken bir yandan da kurumun reklamını yapmak esastır. Bu sayede insanlara hediye vererek onları sevindirirken firmanın tanıtımı da yapılmış olur. Son derece şık bir şekilde hazırlanan kurumsal hediye kutusu çeşitlerinin insanları etkilediği ve firmaya karşı bir sempati yarattığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle büyük firmaların tamamı bu tür hediyelerin hazırlanmasına ayrıca önem verirler.

Kurumsal hediye firmaları hazırladıkları hediye paketlerinde daha çok kişiye yönelik hediye hazırlamaya çalışırlar. Örneğin firmanın logosu ve tanıtımının olduğu bir ajanda muhteşem bir tercih olabilir. Potansiyel müşterilere bu ajandalar hediye edilerek firmaya karşı bir sempati oluşturulabilir. Kurumsal hediyelerin hazırlanmasında esas olan insanların bilinçaltına hitap etmektir. Bahse konu hediyeler ile bu amaca ulaşmak çok kolay olabilir.

Protokol Hediyeleri

Firmalar kimi zamanlarda verdikleri davet ya da organizasyonlarda katılımcılara hediye verirler. Kurumsal hediye firmaları tarafından hazırlanan söz konusu hediyeler ile protokol ya da katılımcılarda firmaya karşı ilgi uyandırmak amaçlanır. Hazırlanan hediye paketleri genellikle katılımcıların masalarında hazır olarak bekletilir. Katılımcılar organizasyonu izlerken bir yandan da söz konusu hediyeleri inceleyerek firma hakkında bilgi edinirler.

Kurumsal hediye firmalarınca hazırlanan hediyelerin protokol masalarında sunumunun yapıldığı bilinir. Bunun yanında organizasyonun başında, katılımcıların organizasyon bölgesine gelişi esnasında görevliler tarafından da verilebilir. Her iki yöntemde de belirlenen amaca kolayca ulaşılabilir.

Protokol hediyeleri kapsamında kurumsal hediye firmaları tarafından hazırlanan hediyeler genellikle katılımcının yanında götürebileceği büyüklüktedir. Bu kapsamda firmanın adının yazılı olduğu kalem, ajanda ya da anahtarlık gibi hediyeler tercih edilebilir. Söz konusu hediyeler boyut olarak küçük olmakla birlikte etkisi büyük olan hediye çeşitleri arasındadır.

Kurumsal Bayram Hediyeleri

Kurumsal hediye firmaları bayram döneminde ayrıca hediye paketi hazırlayabilirler. Bayram kapsamında personele ya da potansiyel müşterilere şeker ya da çikolata hazırlanabilir. Söz konusu hediyelerin üzerine basılan firma logosu ile hediyeler daha anlamlı hale getirilebilir.

Genel anlamda söz konusu hediyeler personelin kendisi için hazırlandığı gibi ailesi için de hazırlanabilir. Bu kapsamda çocuklar için renkli kalem ya da kitap hediyesi ayarlanabilir. Bahse konu hediyeler ile personel ya da müşterilere bayram sevinci yaşatıldığı gibi firmaya karşı ilgi de yaratılmış olur.

Kurumsal hediye firmaları bayram hediyelerini hazırlarken hazırlanan hediyenin sadece o bayram dönemine ait olduğunu belirtmek isteyebilirler. Söz konusu hediyeler dini bayramlar için hazırlanabileceği gibi resmi bayramlar için de hazırlanabilir.

Farklı Kurumsal Hediyeler

Kurumsal hediye firmaları tarafından hazırlanan birçok hediye konsepti mevcuttur. Söz konusu hediye konseptleri genel olarak firmanın faaliyet alanına göre belirlenir. Örneğin firmanın faaliyet alanı kuru bakliyat kapsamında ise potansiyel müşterilere üretimi yapılan tüm ürünler küçük paketler şeklinde hediye edilebilir. Bu kapsamda hazırlanan hediyeler kurumun gelecek hedeflerine de hizmet etmiş olur.

Kurumsal anlamda belirlenen hedeflere ulaşmak için reklam faaliyetleri çok önemlidir. Reklam için de Kurumsal hediye firmalarından yararlanmak amaca daha kolay hizmet edilmesini sağlar. Büyük işletmelerde bu tür hediyelerin hazırlanması ya da gönderilmesi için kurulmuş birimlerin olduğunu da görebilirsiniz. Söz konusu birimler bu işin profesyonel şekilde yapılması için kritik bir görev üstlenmiştir. Kurumsal hediye firmaları ile iletişimi ve hediyelerin yerine ulaştırılmasını da bu birimler sağlar.

Kaynak: www.dorotti.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir