Günümüz Sorunu: STRES

Günümüz Sorunu: STRES
Günümüz Sorunu: STRES
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle Pandemi Döneminde, belirsizliğin de etkisiyle, stres, kaygı, umutsuzluk, uyku sorunları ile yüzleştik.  Ruh halimiz fazlasıyla etkilendi.

Uzmanlar, stres ve kaygının psikolojimizde bıraktığı hasar sonucu bağışıklık sistemimizin de olumsuz yönde etkilendiğini, özellikle 65 yaş üstü kişilerde, aşının etkisini de azalttığını açıkladı.

Bu nedenle dostlarımızla, ailemizle mümkün olduğunca güzel zamanlar geçirilmesi çok önemli. Müzik dinlemek, enstrüman çalmak, resim yapmak, kafamızdaki kötü düşünceleri, üzerimizde hissettiğimiz kara bulutları yok etmek için çok etkili. Kötü düşüncelere kapıldığınızda bu tür aktiviteler ile ruh sağlığımızı koruyabiliriz. 

 Beynimiz hayatta kalmak için sürekli kötü duruma odaklı çalışıyor.  Kötü düşünceler zihnimizden geçtiğinde kolaylıkla büyürken, pozitif düşüncelerin kalıcılığı için zorlandığımız anlar oluyor. Olumlu düşüncenin gücüyle beynimizi bu yönde de eğitebiliriz. Bu durum bir süre sonra yaşam tarzımız haline gelecek ve pozitif durumlar hayatımızda yer edecektir. 

Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir