Hindistan Cevizi ile Saç ve Yüz Maske Tarifi

Hindistan Cevizi ile Saç ve Yüz Maske Tarifi
Hindistan Cevizi ile Saç ve Yüz Maske Tarifi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle cilt ve saçlarda harikalar yaratan Hindistan cevizi yağı maske ya da yağ olarak direk bir şekilde kullanıma uygundur. Birden farklı kullanım alanı ile karşınıza çıkan Hindistan cevizi yağını kullanarak cildinize ve saçınızı doğal bir bakım yapabilirsiniz.

Hoş kokusu ile sizi kendine çeken Hindistan cevizi yağını aynı zamanda antioksidan içeriğini ve kolajen desteğini bir arada sunar. Cilde nüfuz eden Hindistan cevizi yağı kolajen takviyesi sağlayarak cildinizin çok daha canlı ve genç görünmesine yardımcı olur.

Genel olarak Hindistan cevizi yağı özel içeriği sayesinde saç ve cilt bakımında besleyici bir rol oynar. Özellikle saç dökülmesi ve geç uzayan saç şikayetleri için Hindistan cevizi yağı doğal bir tedavi yöntemi sunar. Kolay kullanımı ve ulaşılabilir olması nedeni ile bu yağ kişisel bakım süreçlerinde geniş bir yer kaplar.

Hindistan cevizi yağı ile saçınıza ve yüzünüze hangi doğal maskeleri yapabileceğinizi merak ediyorsanız işte yanıtı;

 

Saç Bakım Maskesi

 

Bu saç bakımını yapmak için bir kasenin içerisine 5-6 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını koyarak işleme başlayın. Saçınızı sarmak için havlu ya da özel bone gibi bir nesne hazırlayarak maskeye devam edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağını saç diplerinize  çok sürmeden  uç kısımlarına ve diğer bölgelere yedirin. Eşit bir şekilde dağıttıktan sonra 30 dakika saçlarınızı sararak bekletin. Daha sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayabilirsiniz.

 

Hindistan Cevizi Yağı ile Yüz Maskesi

 

2 tatlı kaşığı kadar bal,

1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı,

Yarım çay kaşığı limon suyu.

 

Buradaki malzemelerin hepsini bir kap içerisinde karıştırın. Daha sonra cildinizi temizleyerek uygulamaya geçebilirsiniz. El yardımı ile temiz yüzünüze kalın bir tabaka halinde maskeyi sürebilirsiniz. 10 dakika boyunca Hindistan cevizi yağını yüzünüzde  bekletilen. İşlem sonunda yüzünüzü ılık su ile yıkamaya özen gösterin.

 

Saç ve cilt bakımında önem taşıyan kolajen desteğini kolay bir şekilde elde etmek için https://www.day2day.com.tr/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir