Burun Estetiği Sonrası Yaşamı Kolaylaştıracak 10 Tavsiye

Burun Estetiği Sonrası Yaşamı Kolaylaştıracak 10 Tavsiye
Burun Estetiği Sonrası Yaşamı Kolaylaştıracak 10 Tavsiye
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burun estetiği ameliyatından önce hasta ile doktor arasında iyi bir ilişki olması ve karşılıklı anlaşmaları oldukça önemlidir. Hastanın nasıl bir burun yapısına sahip olmak istediği, uzman tarafından anlaşıldıktan sonra işlem yapılmalıdır. Sizin için hazırladığımız, ameliyat sonrası işinizi kolaylaştıracak  tavsiyelere gelin birlikte göz atalım.

Burun Estetiği Sonrası Yaşamı Kolaylaştıracak 10 Tavsiye

1- Sabırlı Olun

 

Bir burun estetiği ameliyatının gerçekleştirilmesi sadece birkaç saat sürse de, sonuçların kendini göstermesi çok daha uzun sürebilir. Ameliyat sonrası aylar geçtikçe, burun  estetiği ameliyatı, heniz tam bir sonuç vermemiş olabilir. Ancak cerrahınızı sorgulamadan önce derin bir nefes alın! Burun ameliyatının tam sonuçlarını görmek yaklaşık bir yıl kadar sürebilir.

 

2- Burnunuzu Yağlı Tutun

 

Ameliyat sonrası cerrah, burnunuz için solüsyon kullanmanızı tavsiye edebilir. Çoğu cerrah, cildin kurumasını önlemek için farklı spreyler önerebilir.

 

3- Burnunuzu Sümkürmekten Kaçının

 

Burun ameliyatı sonrası tampon hala yerindeyken, özellikle ilk 2 hafta bu duruma alışmak zor olabilir. Burnunuzu hiç olmadığı kadar sümkürmek isteyebilirsiniz, ancak sümkürmeden önce ne kadar beklemeniz gerektiği konusunda cerrahın tavsiyelerine uymak çok önemlidir.

 

4- Soğuk Basınç Uygulayın

 

İlk zamanlar yüzde oluşan morluklar için soğuk basınç uygulanması şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

 

5- Söylentilere Kulak Asmayın

 

Çevreden duyduklarınıza kulak asmayın. Tamponlar çıkarılırken birkaç saniyelik acı verici olsa da sonrasında derin bir rahatlama sağlar.

 

6- Stres Yapmayın

 

Ameliyat sonrası yüzde oluşan değişimlerden dolayı stres yapıp paniğe kapılmayın. Unutmayın ki bu durumlar kısa süreli olacaktır.

 

7- Hiçbir Şey Yapmamayı Öğrenin

 

Birkaç hafta hiçbir şey yapmamak çok sıkıcı olabilir, ancak iyileşmeniz için bu süreç çok önemlidir.

 

8- Fermuarlı Kıyafetler Giyin

 

İyileşmenin ilk aşamaları fermuarlı üst giymek işinizi kolaylaştıracaktır.

 

9- Burun Ucunuz Sertleşebilir

 

Ameliyat sonrası burun ucunda oluşan sertleşme sizi korkutmasın. Bu durum iyileşme sürecinde oluşan normal bir durumdur.

 

10- Spor Yapmaktan Kaçının

 

İyileşme süresi tamamlanıncaya kadar spordan uzak durmalısınız. İstemeden de olsa burnunuza gelen bir darbe canınızı acıtabilir.

 

Burun ameliyatı estetiği konusunda daha detaylı bilgi alabilmek için https://evrenhelvaci.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir