İsveç’in bitkilerini cilt serumuna dönüştürdü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketiciler artık hayvanlar üstünde deney yapmayan ve bitkisel ürünler üreten markaları tercih ederken, İsveç menşeli kozmetik markası Celenes By Sweden, yeni serisiyle endemik bitkileri cilt bakım serumuna dönüştürüyor. Marka, 4 ürünün yer aldığı seriyle insana ve ve doğaya zarar veren ürünler hakkında çift taraflı toplumsal bilinç oluşturmayı hedefliyor.

Sentetik madde içeren kozmetik ve bakım ürünlerinin ciltte bıraktığı hasarlar, tüketicileri bitkisel ürünler satın almaya yönlendirirken, çevreye duyarlı birçok kişi de artık üretim aşamasında hayvanlar üstünde deney yapmayan vegan markaları tercih ediyor. İsveç menşeli temiz içerikli kozmetik markası Celenes By Sweden, ana maddeleri endemik bitkilerle buluşturan formülüyle ürettiği yeni vegan cilt bakım serumu serisini tanıttı. Marka, İsveç’in sonuç odaklı cilt bakım prensibiyle ürettiği seriyle, insana ve doğaya zarar veren ürünler hakkında hem tüketiciler hem de markalar adına çift taraflı toplumsal bilinç oluşturmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra bitkisel ve etkili içeriklerle kullanıcılarına onarıcı sonuçlar vaat ediyor.

Temiz içerik, temiz güzellik algısıyla birlikte, vegan kozmetik ve bakım ürünlerinin trend haline dönüşmesinin başlıca sebebinin tüketici bilincinin artması olarak değerlendiren İsveç menşeli kozmetik şirketi Celenes By Sweden Marka Müdürü Zeynep Alkan, şu açıklamada bulundu: “Gün içinde farkında olmadan birçok kimyasala maruz kalıyoruz ve maalesef bu maddelerden üretilmiş ürünleri de bakım yaparken her gün cildimizde kullanıyoruz. Oysa kozmetik ürünlerde bulunan kimyasallar yalnızca insan sağlığına zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda suya ve toprağa karışarak doğada da geri dönülmez hasarlara çok açılıyor. Biz de İsveç’in endemik bitkilerini kullanarak geliştirdiğimiz vegan içerikli yeni serum serimizle, sürdürülebilirliğe dair benimsediğimiz tüm ilkelerimizi faydalı ürünlere dönüştürmeye devam ediyoruz.”

Meyve asidini seruma dönüşerek cilt bakım rutinine dönüştürdük

Spesifik cilt problemlerinin giderilmesi için oluşturdukları serum serisinde 4 ayrı ürün grubunun yer aldığını belirten Celenes By Sweden Marka Müdürü Zeynep Alkan, “Tüm ürün gruplarımızda olduğu gibi bu serum serimizde de insan sağlığına ve doğaya saygılı yaklaşımımızı önceliklendirdik. Serimizde İskandinav ülkelerinin yemyeşil doğasını ilham aldık. Bu sayede cildin ihtiyaç duyduğu besinlerden çok daha fazlasını sunuyoruz. Hayvan deneyi yapmadan ürettiğimiz serum serimizle cildi güçlü vitaminlerle besliyoruz. Hyaluronic Acid Serum adını taşıyan ürünümüzde ilk defa fermente bir aktifi Hyaluronic asitle bir araya getiriyoruz. Meyve asidini cilt bakım rutinine dahil ediyor, kullanıcılarımızın meyve asidinin cilde ve sağlığa saymakla bitmeyecek faydalarından yararlanmasını sağlıyoruz. Goji Berry fermente aktifi Hyaluronic Asit ile birlikte çalıştırarak kullanıcıların daha sıkı, dolgun ve parlak bir cilde sahip olmarını mümkün kılıyoruz” dedi.

Vegan serumlarıyla ciltteki akne ve lekeleri yok ediyor

Hyaluronik asitin cildi yoğun şekilde nemlendirirken, fermente aktif Goji Berry’nin de antioksidan etkisi ile ciltte strese bağlı oluşan hasarı azalttığını söyleyen Zeynep Alkan, “Yoğun bir C vitamini deposu olan Gojiberry, stresi azaltıcı antioksidan etkisi sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor. Ürünümüz cilde zarar veren moleküllerin seviyesini de azaltırken, içeriğinde %12,5 C vitamini oranı ile piyasadaki en yüksek c vitamin oranına sahip olan serumumuz, diğer yardımcı etken maddelerden olan yulaf sütü ve niasinomid aktif birlikte çalışarak ciltteki akne, leke, çizgi ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor. Su tutma özelliğine sahip yulaf sütü, nemlendirici ve yatıştırıcı bir aktif bileşen olarak cildi desteklerken, cilt koyuluklarını açıcı etkiye sahip olan Niacinamide de B3 vitamini ile akne, leke önleme ve giderme konularında cilde destek oluyor” ifadelerini kullandı.

C vitamini serumları ciltteki protein üretimini hızlandırıyor

C vitamini serumunun kolajen ve elastin proteininin üretimini hızlandırmasıyla daha sağlıklı bir görünüm sunduğunun altını çizen Celenes By Sweden Marka Müdürü Zeynep Alkan, serilerinin diğer ürünleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “AHA & BHA Serum ürünümüzde Alfa Hidroksi Asitler (AHA), Beta Hidroksi Asitler (BHA), Laktik Asit ve Arktik Chaga mantarı birlikte çalışarak, siyah noktaları, ince çizgileri ve cilt yüzeyindeki lekeleri azaltıyor. AHA, cildin en üst yüzeyini daha parlak ve daha düzgün bir görünüm için temizlerken, BHA daha derine inerek, gözenek görünümünün azalmasını, cilt tıkanıklığının giderilmesini sağlıyor. Kafein Serum ise kafein, Rowan Berries aktifi ile birlikte çalışarak göz çevresindeki koyu halka görünümünü ve şişliği azaltıyor. Kafein cilt üzerindeki uyarıcı ve güçlendirici etkisi ile mikro dolaşımı canlandırırken, Rowan Berries ise yoğun C Vitamini içeriği ile parlak bir cilt sağlıyor.”

Vegan içerikli ürünlerle sürdürülebilirliği yaygınlaştırıyor

Tüm serilerinde tüketicilerin ürünlerden beklentilerini sorun odaklı ele aldıklarını dikkat çeken Celenes By Sweden Marka Müdürü Zeynep Alkan, “Sürdürülebilirlik odağında ürettiğimiz ve kimyasal içeriklerden uzak olan tüm ürünlerimiz, kullanıcılara temiz, bitkisel ve etkili içeriklerle onarıcı sonuçlar vaat ediyor. Her cildin farklı bir yapıya sahip olmasından dolayı kullanıcılarımıza serumları uygulamadan önce kullanım koşullarını okumalarını ve bunlara uymalarını tavsiye ediyoruz. Doğanın korunmasını odağımıza aldığımız yoğun Ar-Ge çalışmalarımızın ardından ürettiğimiz temiz içerikli ve vegan sertifikalı ürünlerimizle sürdürülebilirliği yaygınlaştırıyoruz. Temiz içerik, temiz cilt mottosuyla tüketiciler için ürün yelpazemizi gelecek dönemde daha da büyütmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İsveç’in bitkilerini cilt serumuna dönüştürdü yazısı ilk önce KadınTR üzerinde ortaya çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir