1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Unutkanlığa Çözüm

Unutkanlığa Çözüm

Unutkanlığa Çözüm
Unutkanlığa Çözüm
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Unutkanlık günümüz sorunlarının başında geliyor. Hemen hemen her gün unuttuğumuz bir şey oluyor ve hatırlamakta güçlük çekebiliyoruz.

Dr. Ender Saraç unutkanlığa karşı nasıl mücadele edebileceğimiz hakkında çok önemli bilgiler veriyor;

B12 ve D3 vitamini eksikliği, unutkanlıkta ciddi bir etken. B12 Vitamini, kırmızı et, sakatad, yumurta, kısacası hayvansal gıdalarda mevcut. Vegan beslenenlerde B12 Vitamin eksikliği olabilir. Bu nedenle özellikle Vegan beslenenlerin kan değerlerinde, B12 vitaminlerine baktırması önemlidir.

D3 vitamini eksikliğinde alzheimerı riski ve unutkanlığı artırabiliyor.

Hafızası yorgun olanlar, sınava girecek olanlar için balık yağı, Omega3 takviyesi mutlaka alınmalıdır.

Omega3, kalp ve damar sağlığı, romatizma rahatsızlığının yanısıra, beyin sağlığı ve unutkanlık için çok önemli.

Türk kahvesinin de zihin açıcı etkisi bulunuyor. Çarpıntı ve yüksek tansiyon sorununuz yoksa günde 3 defa kahve içebilirsiniz. Sade Türk kahvesinin zihin uyarıcı, unutkanlığa karşı mücadele edici başarılı bir etkisi bulunuyor.

Unutkanlığa karşı bir diğer etkili madde, kakule, çarpıntı yapmadan, tansiyonu yükseltmeden zihni etkili şekilde uyarır. Kakulenin kabuğunu soyduğunuzda, içinden çıkan çekirdeği hafifçe çiğneyin. Aroması sinüslerinize kadar gidecek, oksijenlenmenizi artırarak, zihninizi açacaktır.

Son olarak biberiye yağı, İngiliz Psikologlar Birliği’nin yaptığı tıbbi araştırmaya göre günde ortalama 20-25 kez biberiye yağını koklamak hafızayı %60 oranında güçlendiriyor. Bunların dışında bulmaca çözmek, satranç oynamak da zihnimiz için oldukça önemli”.

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir