1. Haberler
  2. Sağlık
  3. B12 Vitamininizi Evde Hazırlayın

B12 Vitamininizi Evde Hazırlayın

B12 Vitamininizi Evde Hazırlayın
B12 Vitamininizi Evde Hazırlayın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitki, sebze, meyve, tahıl ve baharatlarda B12 Vitamini olmadığını söyleyen Prof. İbrahim Saraçoğlu, lahanada bulunan mucizevi özellik hakkında önemli bilgiler aktardı. Öncelikle kronik B12 Vitamin eksikliğiniz bulunuyorsa mutlaka doktorunuz ile görüşmeniz gerekiyor.

Saraçoğlu B12 üretme kürü hakkında şu bilgileri aktardı; “B12 çok önemli vitamindir. Bilinen tüm vitaminlerin içerisinden farklı bir özelliği vardır. Metal içeren tek vitamindir. Sadece lahanada B12 bulunuyor. Lahanaya B12 üretimi sağlatabilirsiniz.

Öncelikle lahana ve kullanacağınız kapların temiz olmasına dikkat etmeniz gerekir. Lahananın yapraklarında belirli bakteriler var. Bu bakterileri harekete geçireceğiz.

Önce lahananızı doğrayın, kullanacağınız kavanozun büyüklüğüne göre lahana miktarını belirleyebilirsiniz. Yarım lahana kullandıysanız, 1 yemek kaşığı tuz ve kimyon ekleyin. Kimyon isteğe bağlıdır. Elinizle presleyerek yoğurun. Kavanozun içerisine bastırarak yerleştirin. Üzerine ağırlık koyun. Fermantasyon başlayacağı için üzerini bir bez ile sıkıca kapatın. Kavanozu karanlık bir yere koyun. Zamanla suyu bırakıp, ekşiyecektir. Üzerinde küf birikebilir. Zararsızdır. Temiz bir kaşıkla küfü alabilirsiniz. 5 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Lahananın yapraklarını sıkıştırdığınız zaman açığa çıkan doğal bakteriler B12’ye dönüşmeye başlayacaktır”.

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir