Akneleri Önlemenin Yolları

Akneleri Önlemenin Yolları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkilere ve estetik bozukluğa sebep olan akneler, aşırı olmaları durumunda sosyal yaşamı da olumsuz etkileyebilirler. Akneleri önlemenin yolları arasında birçok basit uygulama, bu sorunun ortadan kalkması için size yardımcı olabilir.

Akneleri Önlemenin Yolları Nelerdir?

Yaşam ve beslenme rutininizde yapacağınız basit değişiklikler ve dikkat, akneleri önlemek için faydalı olacaktır.

Güneş Işınlarından Kendinizi Koruyun

Güneş ışınları doğrudan akne oluşumuna sebep olmasa da yağlı ciltler için, terleme ve sivilce oluşumu ile akneye sebep olmaktadır. Uzun süre güneşe maruz kalmanın en önemli zararı ise, cilt kanseri riskini artırması ve güneş yanıklarının görülmesine neden olmasıdır. Bu olumsuzluklardan cildinizi korumak için, mümkün olduğu kadar güneş ışınlarından uzak durmanız gerekir.

Güneşe çıkma ihtiyacınız olduğunda ise güneş kremi, şapka ve gözlük kullanarak cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz.

Günde En Az 2 Defa Yüzünüzü Yıkayın

Mevsim fark etmeksizin günlük en az 2 defa yüz temizliği yapmanız, akneleri önlemek için ihtiyacınız olan şeylerden biridir. Özellikle terlediğinizde terin etkisiyle ciltte akne ve farklı olumsuzluklar meydana gelebilir. Bunun için özellikle çok terlediğiniz zamanlarda, yüzünüzü daha sık yıkayabilirsiniz.

Sigaradan Uzak Durun

Bugüne kadar yapılan tüm bilimsel araştırmalar, sigaranın cilt sağlığı üzerindeki zararlarını ortaya koymuştur. Erken yaşlılık belirtileri başta olmak üzere, sigara içeriğinde bulunan zararlı maddeler ciltte akne oluşumuna da sebep olmaktadır. Daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak istiyorsanız, sigara gibi kötü alışkanlıkları bir an önce terk etmeniz gerekir.

Yeteri Kadar Uyumaya Özen Gösterin

Uyku bozuklukları cilt iltihaplarının ve çatlakların ortaya çıkmasındaki önemli sebeplerden biridir. Bu olumsuzlukların etkisiyle ciltte akne oluşumu daha kolay olabilir. Uzmanlar günde 7 ile 9 saat arasında uyunması gerektiğini tavsiye etmektedir. Uyku saati kadar düzenli ve kaliteli uyku uyumanın da önemi büyüktür.

Stresi Ortadan Kaldırın

Stresi ortadan kaldırmak akneleri önlemenin yolları arasında doğrudan etkili olabilecek şeylerden biridir. Çünkü stres tüm sağlık açısından zararlı olduğu gibi, en önemli etkilerini cilt üzerinde göstermektedir. Stresin ciltteki zararı sadece akne ile yeterli kalmayıp, erken yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasıyla da devam etmektedir.

Sağlıklı Beslenme Rutini Oluşturun

Sağlıksız gıdalarla beslenmek, cildinize yapabileceğiniz en önemli kötülüklerden biridir. Düzenli olarak sağlıklı beslenen kişilerin ciltlerinin daha genç bir görünüme sahip olduğu, bilimsel araştırmalar sonucunda birçok kez görülmüştür.

Özellikle cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan besin maddelerini tüketmek, kısa sürede akne problemini ortadan kaldıracak ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Sağlıklı beslenme rutini oluştururken balık, sebze ve meyvelere ayrı bir yer açmanız gerekir.

Sivilceleri Patlatmayın

Cildinizde oluşan sivilceler patlatmanız, yağlı ve kirli bir cilde sahip olmanız durumunda akne oluşumunu artıracaktır. Bir yandan cilt temizliğine önem verirken diğer yandan sivilceleri patlatmaktan kaçınarak, akne oluşumu için önlem alabilirsiniz.

Akneleri Önlemenin Yolları
Akneleri Önlemenin Yolları

Derinlemesine Cilt Temizliği Yapın

Derinlemesine cilt temizliği yaparak, gözeneklerde oluşan yağ ve kirleri temizleyebilirsiniz. Böylelikle cilt gözenekleri sıkılaşarak, akne oluşumu riskini en aza indirecektir.

Akneler İçin Doğal Ürünleri Kullanın

Aknelerin ortadan kalkmasına yardımcı olan ve oluşumunu engelleyen doğal içerikli cilt bakım ürünleri, sizin için faydalı olabilir. Tamamen doğal özler ile elde edilen cilt bakım ürünlerinin birçoğunun etkileri kanıtlanmıştır. Piyasada kendini kanıtlamış ürünleri alıp kullanmanız, sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Makyaj Kalıntılarını Temizleyin

Makyaj kalıntıları akne oluşumunun en önemli sebeplerinden biridir. Bu nedenle derinlemesine makyaj temizliği yapmak, akneleri önlemenin yolları arasında mutlaka uygulanması gereken şeylerden biridir. Makyaj kalıntılarının ciltte uzun süre kalması, cildin erken yaşlanmasına daha sebep olmaktadır.

Cildinizin Nem Dengesini Koruyun

Doğal içerikli cilt nemlendirici ürünler, cildinizin nem dengesini korumak için faydalı olacaktır. Bu ürünlerin düzenli şekilde kullanılması ciltte nem dengesi sağlayarak, akne oluşumunu engellemektedir.

Bol Su İçin

Gün içerisinde bol miktarda su içmeniz, cilt sağlığı için önemli faydalara sahiptir. Günlük en az 2,5 litre düzenli olarak su içtiğiniz zaman, 15 gün içerisinde cildiniz üzerindeki olumlu değişimleri görebilirsiniz.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir