Ölüm Saçan İlnaz Galyaviyev Tanrı Olduğunu İddia Etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın Başkent’inde bulunan bir okula silahlı saldırı düzenleyen İlnaz Galyaviyev ölüm saçtı. Galyaviyev Kazan’da 175 numaralı okula silahlı saldırı düzenlediği için mahkemeye çıkarıldı. 9 kişinin ölümüne neden olan suçlunun 11 Temmuz’a kadar tutuklu kalmasına mahkeme tarafından karar verildi.  

Müfettişlerin Mahkeme Heyetine sunduğu raporlar doğrultusunda; katilin okula girerek ilk kata el yapımı bir patlayıcı yerleştirdikten sonra üst kata çıkarak elindeki silahla 17 kez ateş ettiği bilgilerine yer verildi. Suçlunun saldırıyı planlı bir şekilde gerçekleştirdiği Müfettişler tarafından savunuldu. Mahkemede hakkındaki bütün suçlamaları kabul eden İlnaz Galyaviyev zihinsel ve fiziksel hiçbir probleminin olmadığını belirtti.   

Yakalanan saldırgan ifadesi sırasında “Tanrı olarak dünyaya geldim ve bu durumun 2 ay önce farkına vardım. Daha sonra içimden bir canavar çıktı ve herkesten nefret duymaya başladım” sözlerine yer verdi. Müfettişlerin sunduğu raporlar ve savcının talebiyle birlikte mahkeme heyeti suçlunun tutuklanmasına hakkındaki yapılan araştırma durumuna göre de tutukluluk süresinin 2 ay daha uzatılabileceğini bildirdi. 

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir