1. Haberler
  2. Genel
  3. Gıda Takviyesi Nedir?

Gıda Takviyesi Nedir?

Gıda Takviyesi Nedir?
Gıda Takviyesi Nedir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücudumuzun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri karşılama durumuna gıda takviyesi denir. Vücudun kemik sağlığını desteklemek amacı ile kalsiyuma ihtiyaç vardır. Güçlü bir bağışıklık sistemi vücudu hemen tüm hastalıklardan korur.

Gıda Takviyesi Ne İçin Kullanılır? 

Gıda takviyesi için herhangi bir hastalığı önlediği ya da tedavi etme görevine sahip olduğu söylemek mümkün değildir. Ancak gıda takviyesi vücudun bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirebilir. İnsanların yaşına cinsiyetine ve bulunduğu coğrafi konuma göre vücudun ihtiyaçları değişkenlik gösterebilir. Bu durumda gıda takviyesi ihtiyacı ortaya çıkar.

Gıda Takviyesinin Zararı Var Mıdır? 

Gıda takviyesi gerçek besinlerin yerini tutmaz. Vücuda  fayda sağlayacağı düşünülerek fazla miktarda alınmamalıdır. Bu durumda hücresel ve zehirlenme gibi bazı problemlere yol açabilir. Gıda takviyeleri dozunda alındığı sürece vücudun bağışıklığını güçlendirir. Takviye ürünler doğru bir şekilde kullanıldığında vücuda yararı vardır. https://www.mindivan.com.tr/kategori/gida-takviyesi  sitesinden gıda takviyesi satın alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir