Damper Çeşitleri Nelerdir?

Damper Çeşitleri Nelerdir?
Damper Çeşitleri Nelerdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ancak kamyonlarda ve yük taşıyan araçlarda ağırlığı dengede tutan ve kasa kısmını kaldırmaya yarayan mekanizmalar verilen ada damper denmektedir. Damperler taşımacılık sektöründe,  ağır yük taşıyan kamyonlar olarak anılmaktadır. Damperler Türkiye’de özellikle inşaat ve yapı sektöründe  kasa kısmının kolaylıkla kum, ağır inşaat malzemeleri vb. maddeleri taşımasından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Eskiden yalnızca kum ve benzer malzemeleri taşıyabiliyordu ancak günümüzde oldukça çeşitlendirilmiştir. Türkiye’de inşaat sektörü için tercih edilen damperler standart damperlerdir. Ancak Araç üstü damper, dev damper, küvet tipi damper ve kaya tipi damperler de inşaat sektörü için oldukça elverişli damperler arasında yer alır.

 

Araç üstü damper: Yol yapım çalışmalarında, hafriyat yani toprak malzeme çalışmalarında tercih edilen damper çeşididir. Genişliği 2550 mm ve  uzunluğu 5000 – 6500 mm  şeklindedir.

 

Dev damper: Büyüklüğünden dolayı kaya ve taş gibi dayanıklı ve ağır malzemelerin taşınmasında kullanılan damper çeşididir. Genişliği 3600 mm, uzunluk 8000 mm – 8500 mm’dir.

 

Küvet tipi damper: Kum, mıcır ve asfalt gibi dökülebilir malzemeleri taşımaya elverişli olan küvet tipi damperler, genişliği 2550 mm, uzunluk 6700 mm – 8000 mm şeklindedir.

 

Kaya tipi damper: Kaya ve taş taşımak için kullanılan damper çeşididir. Genişliği 2550 mm ve uzunluğu 6700 mm – 8000 mm’dir.

 

İkinci el dorse alırken en önemli etkenlerden biri güvenilir  olmasıdır. Siz de güvenilir bir şekilde ikinci el dorse sahibi olmak istiyorsanız https://www.truck1.com.tr/ adresini ziyaret ederek çeşitli ikinci el damperli dorseleri inceleyebilir, seçenekler arasında karşılaştırma yaparak kararınızı verebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir