Evden Para Kazanma Yolları Nelerdir? İnternetten İş Fikirleri

Evden Para Kazanma Yolları Nelerdir? İnternetten İş Fikirleri
Evden Para Kazanma Yolları Nelerdir? İnternetten İş Fikirleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanal mağaza açarak, pazaryerlerinde satış yaparak ve dropshipping gibi pek çok yöntem ile evden para kazanmak mümkündür. Bazı yöntemlerde sermaye gerekirken bazılarında sıfır sermaye ile işe başlanabilmektedir. Evde oturduğunuz yerden para kazanmak ve işlerinizi istediğiniz yerden yönetmek istiyorsanız, her gün aynı döngüde işe gidip gelmek yerine istediğiniz saatte çalışmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyarak internetten yapılacak iş fikirlerini öğrenebilirsiniz.

Kendi Web Sitenizden Ürün Pazarlayın

  • Evde el emeği ile ürettiğiniz ürünleri veya alıp sattığınızda kar edeceğinizi düşündüğünüz ürünleri sanal mağaza ile insanlara pazarlayabilirsiniz. Yalnız işe başlamadan önce sanal mağaza ile fiziki mağazalar kadar uğraşacağınızı ve emek harcamanız gerektiğini unutmayın. İnternetten satışlarda en önemli nokta istikrardır. Site ile düzgünce ilgilenilmeli ve mesai harcanmalıdır.
  • Satılmak istenen ürüne karar verdikten sonra EticaretYap yazılım firması gibi firmalardan, hazır e-ticaret paketleri satın alınarak hayal edilen sanal mağazaya hızlıca ulaşılabilmektedir. Böylece sitenin altyapısını düşünmeye veya bu konuda mesai harcamaya gerek kalmadan yazılım ekibinin, sizin için tüm süreci yürütmesini sağlayabilirsiniz. Eticaret sitesinin en büyük avantajı pazaryerlerinde verilmesi gereken komisyonun olmamasıdır. Yani kendi sitenizden sattığınız ürünlerin tüm maliyeti sizin cebinize girmektedir.

Markalaşma sürecini tamamlamamış ve yeni açılmış eticaret sitelerinin en büyük problemi siteye ziyaretçi çekmektir. Google’da üst sıralara çıkarak daha görünür bir hale gelmek için SEO çalışmaları yapılmalı ve dijital pazarlama stratejileri izlenmelidir. Doğru kişilerle çalışıldığında ve profesyonel bir yardım alındığında daha fazla müşteri çekerek satışlarınızı artırmayı sağlayabilirsiniz.

Pazaryerlerinde Satış Yapın

Trendyol, HepsiBurada ve Amazon gibi sitelere sanal pazaryerleri denmektedir. Bu pazar yerlerinin en büyük avantajı çok fazla kullanıcıları olması sebebiyle daha fazla müşteriye daha hızlı ulaşılmasını sağlamaktadır. Yalnız pazaryeri komisyon oranları satılacak ürüne göre değiştiği gibi bazı sektörlerde fazla komisyon oranları sebebiyle satıcılara, sattıkları üründen çok düşük miktarlarda para kalmaktadır. Yine de pazaryerlerinin müşteri potansiyeli üreticileri kendilerine çekmektedir.

Dropshipping İle Para Kazanın

Evden para kazanma yöntemlerinden biri de dropshipping satışlarıdır. Bir eticaret sitesi açarak veya pazaryerlerinden yararlanarak internetten ürün pazarlamaya denmektedir. Dropshipping yönteminde pozitif olan nokta herhangi bir depoya veya elemana ihtiyaç duymadan satıcıların ürünlerini satması, dropshipping yapan kişinin de komisyon alarak para kazanması ve üretim süreçleriyle vakit kaybetmemesidir.  Yani üreticiler için de satış yapan kişi için de avantajlı bir yöntemdir.

Sanal Mağazadan Daha Fazla Satış Yapmak İçin Gerekenler

Yukarıda yazdığımız yöntemler ile internetten para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yine de rakiplerin arasından sıyrılmak ve daha fazla satış yapmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Dijital reklamları kullanmak da satışları daha hızlı artıran yöntemlerdendir. Ayrıca oluşturduğunuz marka için sosyal medya kanallarını kullanarak İnstagram, Facebook ve Twitter’da markanıza birer sayfa açabilirsiniz. Bu hesaplarda ürünlerin paylaşımları ve tanıtımlarını yapabilirsiniz. Böylece daha fazla kullanıcıya ulaşmış olursunuz. Ayrıca Google ADS üzerinden de çeşitli reklam kampanyaları yürütebilirsiniz.

Evden Yapılan İşlerin Avantajları Nelerdir?

  1. Fiziki bir mağaza kiralandığında özellikle büyük bir alansa kira ücretleri oldukça yüksektir. Evden çalışarak kira masraflarını ​ortadan kaldırabilirsiniz. Buna ek olarak doğalgaz, elektrik gibi masraflardan da kurtulmuş olursunuz.
  2. Fiziki mağazalarda sadece o alanda bulunan insanlara hizmet verirken internetten satışlarda yurt içi ve yurt dışında bulunan pek çok insana ulaşabilirsiniz.
  3. Çalışma saatlerinizi kendiniz belirleyeceğiniz için özel hayatınızda ve iş hayatınızda daha esnek olabilirisiniz.
  4. Sadece kendiniz için değil çevrenizde bulunan kişileri ve ailenizi işin içine dahil edebilirsiniz.
  5. İnternet bağlantısının bulunduğu her yerden çalışabilirsiniz. Dilediğinizde tatile çıkabilir, yurt dışına gidebilir ve internet ile işlerinizi yönetebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir