Hıdırellez’in Habercisi Çiçek Fırtınası Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış mevsiminden yaz mevsimine geçişin habercisi olan Hıdırellez’in habercisi çiçek fırtınası bugün başladığı ve iki gün boyunca devam edeceği söyleniyor.

Bunun üzerine pek çok vatandaş, çiçek fırtınasının ne olduğunu araştırmaya başladı.

Hıdırellez’in Habercisi Çiçek Fırtınası Nedir?

Hıdırellez’in habercisi fırtına İlkbaharla beraber çiçeklerin açmış olduğu ve ağaçların yeşermeye başladığı günlerde ortaya çıkıyor. Çiçek fırtınasıyla rüzgarın birkaç gün boyunca şiddetlenmesi beklenir.

Çiçek fırtınasının, mevsimleri “yaz” mevsimi ve “kış” mevsimi şeklinde ayırmış olduğuna inanılan aynı zamanda da yazın başlangıcı olarak sayılan Hıdırellez’in hemen öncesine denk gelen 4 ile 5 Mayıs tarihleri arasında yaşandığı bilinir.

Çiçek fırtınasının yaşanmasına hemen sonra da Hıdırellez günlerinin başlayacağı pek çok kişi tarafından bilinir. Hıdırellez Türk dünyası için son derece önemli bir bayram olarak kabul edilir. 6 mayısta başlayıp 4 kasıma kadar devam eden Hıdırellez günleri insanlara yaz mevsimini, 8 Kasım tarihinden 5 mayısa kadar olan süre zarfında ise kasım günleri adı altında kış mevsimini yaşanır.

Mevsimsel geçişlerde genel olarak artış gösteren polenler sebebiyle birçok uzman alerji sorunu olan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini, aynı zamanda polen alerjisi bulunan kişilerin ise bu mevsimlerde açık alanlarda fazla bulunmaması gerektiğini belirtmektedir.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir