Evcil Hayvanlar İçin Bakım Önerileri

Evcil Hayvanlar İçin Bakım Önerileri
Evcil Hayvanlar İçin Bakım Önerileri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm hayvanlar ilgilenilmeye, sevilmeye ve temizlenmeye ihtiyaç duyar. Konuşabilme ve derdini anlatabilme kabiliyeti olmadığı için evcil hayvanlarımız ekstra ilgi isterler. Onların dilinden anlamak gerekir. Evcil Hayvanlar İçin Bakım Önerileri yazımızda temel bakımlar konusunda kısa bilgiler verdik.

Veteriner Kontrolüne Gidin

Bakımını üstlendiğimiz dostlarımızın hasta olmasa dahi zaman zaman önlem amaçlı olarak veteriner kontrolünden geçirilmelidir. Sağlıklarının korunması için altı ayda bir ya da en azından senede bir düzenli sağlık kontrolünden geçirilmesi, koruyucu bir önlemdir.

Daha profesyonel bir destek olması için tartışılmaz veteriner kontrolü en güvenilir yoldur. Evcil hayvan sağlığı riske atmamanız gereken bir meseledir. Uzun vadede sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için düzenli kontrol şarttır.

Bakım ve Temizliğini İhmal Etmeyin

Evcil hayvanlar bakımı denildiğinde hem rutin temizlikleri hem de yemek ve barınma imkanlarının hepsi bir bütün olarak değerlendirilir. Sevimli arkadaşlarımızı uygun ve kaliteli mamalarla, doğal içerikler içeren kaliteli besinlerle beslemek gereklidir.

Ayrıca iki ya da üç günde bir genel temizliğinin yapılması gereklidir. Banyo esnasında sert ve zarar verebilecek sabunlar kullanılmamalı, evcil hayvanlara özel olarak üretilen hayvan şampuanları kullanılmalıdır. Tüylerinin taranması ve temizlenmesi de hem küçük dostumuz hem de sizlerin bu tüylerden etkilenmemeniz için önemlidir.

Evcil Hayvanlar İçin Bakım Önerileri
Evcil Hayvanlar İçin Bakım Önerileri

Hayvanınıza İlgi Gösterin

Evcil hayvanlarımızın bakımı, sağlığı ve yemek düzenleriyle ilgilenirken aynı zamanda ilgi ve alaka göstermek onların mutlu olmasını sağlar. Sosyal ihtiyaçlarının yanı sıra psikolojik ihtiyaçlarını da dikkate almak ve unutmamak gerekir.

İlgi göstermek, onunla oyunlar oynamak, tüylerini taramak, tırnaklarını kesmek, kısa yürüyüşlere çıkarmak, seyahatlerinize beraber gitmek, beraber vakit geçirmek aranızdaki sevgi bağını güçlendirir.

Evcil Hayvanlar İçin Bakım Önerileri: Karşılıksız Sevgi Gösterin

Evcil hayvanlarımız bizlerin en yakın dostudur, sırdaşıdır. Güvenilir, koruyucu ve sevgi dolu olan evcil hayvanlarımız tüm canlılar gibi sevgiye ilgiye ihtiyaç duyar. Sesinizi duymak, ona dokunmanız ve yanında olduğunuzu ona hissettirmeniz güven vericidir. Evcil hayvanlarımızın güçlü hisleri vardır ve duygularınızı hissedebilir. İlişkinizi kuvvetlendirmenin en iyi yolu onun güvenini kazanmak ve ona sevgiyle bağlanmanızdır.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir