Evcil Hayvan Sahipleri İçin Kısıtlama Kuralları

Evcil Hayvan Sahipleri İçin Kısıtlama Kuralları
Evcil Hayvan Sahipleri İçin Kısıtlama Kuralları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Nisan 2021 tarihi Perşembe günü saat 19.00 itibariyle 17 Mayıs 2021 tarihi Pazartesi günü saat 05.00’e kadar devam edecek olan tam kapanma döneminde ülke genelini ilgilendiren tedbirler duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı tam kapanma tedbirlerinin konu alındığı genelgeyi 81 şehrin valiliklerine gönderdi. Genelgede evcil hayvanı olanlara dair detaylara da yer verildi.

Evcil Hayvan Sahipleri Kısıtlama Detayları

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulmuştu olan kararlar dahilinde yasaktan muaf tutulan vatandaşlar da belirlendi. Evcil hayvanının gezdirmek de bu istisnai durumlardan biri kabul ediliyor.

İkametinin önüyle sınırlı olmak şartıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak ya da sokak hayvanlarını beklemek için dışarı çıkanlar, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Aynı zamanda iş yerinde bulunan hayvanların da günlük bakım ve beslenmelerinin yapılabilmesi için ikametle iş yeri arasındaki güzergâh sınırlı olmak şartıyla evcil hayvan satışını yapan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları da bu muafiyet kapsamına dahildir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir