Akvaryumda Balık Beslemenin Püf Noktaları Nelerdir?

Akvaryumda Balık Beslemenin Püf Noktaları Nelerdir?
Akvaryumda Balık Beslemenin Püf Noktaları Nelerdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akvaryumda Balık Beslemenin Püf Noktalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle akvaryumda balık beslemek için hem sabır hem bütçe hem de uygun koşullar sahip olunması gerektiği bilinmelidir. Ayrıca akvaryumda bakılabilecek çok sayıda balık türü olduğunu ve her balığında tüm akvaryumlarda beslenemeyeceğini belirtmek isteriz.

Özellikle tuzlu su balıklarını akvaryum içerisinde beslemek isteyenlerin, buna özel deniz akvaryum oluşturmaları gerekiyor. Sünger, mercan ve benzeri gibi omurgasız deniz canlısı türleri için farklı bir akvaryuma ihtiyaç vardır.

Sağlıklı ve kaliteli akvaryum balık yetiştiriciliği için çok acele etmemelisiniz. Araştırma yapmadan hızlı bir şekilde balık sahibi olmanız ve balığın türüne göre bir yaşam standardı ayarlamadığınızda akvaryumda balık yetiştiriciliği konusunda pek başarılı olamazsınız. Akvaryumda balık beslemenin püf noktaları şunlardır;

  • Akvaryumda yetiştireceğinizi balığın özelliğine göre yaşam koşulları hazırlamanız ve akvaryum oluşturmanız gerekir.
  • Akvaryum için gerekli olan her türlü ekipman ve donanımların kaliteli ve eksiksiz bir şekilde temin edilmesi gerekir
  • Akvaryumda balık yetiştirmeye başlamadan önce, akvaryum içinde olması gereken; hava filtresi, süngerler, bitkiler, kum ve bakterileri önceden akvaryum içerisine yerleştirmeniz gerekir.
  • Balıklar çabuk büyüsün diye gerektiğinden fazla beslememelisiniz. Çünkü balıklar gereğinden fazla beslenmeleri halinde hastalanıp ölebilirler.
  • Akvaryumdaki su kalitesi ve temizliği sık kontrol edilmelidir. Genel tavsiye iki günde bir dinlenmiş su ile akvaryumun yüzde 20’si oranında suyun çekilip dinlenmiş temiz suyun konulması gerektiğidir.

Akvaryum Yaşantısına Uyum Sağlayan Balık Türleri

Bütün balıkların akvaryum yaşantısına birden uyum sağlayamayacağını bilmeniz gerekir. Akvaryum balık yetiştiriciliğine yeni başlamış birisiyseniz ya da bu konuda pek seçici davranmıyorsanız; damsel, goby, tangeler ve wrasse gibi akvaryum balık türleri tercih etmenizde fayda vardır. Çünkü bu balık çeşitleri akvaryuma hemen uyum sağlar ve akvaryum yaşam koşullarına daha dayanıklıdırlar.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir