ETSY İle E-İhracat Nasıl Yapılır? Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler e-ticaret pazaryeri ETSY, yurt dışına ürün satmak isteyenlerin en popüler tercihleri arasında yer alıyor. Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan ETSY e-ihracat ile para kazanmak isteyen girişimciler için ciddi fırsatlar sunan bir platform. Peki ETSY nedir ve burada e-ihracat nasıl yapılır?

ETSY Nedir?

E-ticaret pazaryeri, ABD merkezli olmasına karşın dünyanın her yerinden mağaza açılabilen ve ürün satmanın mümkün olduğu bir platform. KOBİ’ler, girişimciler ve işini e-ticarete taşımayı hedefleyen markalar için ciddi fırsatlar sunan ETSY yurt dışında ürün satarak döviz bazlı gelir elde etmek isteyenlere hitap ediyor. ETSY’de mağaza açmayı düşünenler için, ETSY nedir sorusunun yanıtlarına bakalım.

ETSY birkaç adımda mağaza açarak e-ihracat yapmanın mümkün olduğu bir site. Bunun için mağaza bilgilerini doldurduktan sonra, ürün yüklemek ve satış yapmak gerekiyor. Mağaza açmanın ücretsiz olduğu platformda ürün yüklemenin ücreti bulunuyor. ETSY’de mağaza açmak ücretsizdir ancak yüklenen her ürün için 0,2 dolarlık listeleme ücreti talep edilir. Satış komisyonu yüzde 6,5 seviyesinde olan platformda, ETSY Payment ile ödeme alan mağaza sahipleri yüzde 6,5 komisyon öder. ETSY, el yapımı ürünlerin yanı sıra vintage ürünler, sanatsal ürünlerin yer aldığı bir adres.

ETSY’de Satışları Artırmak İçin Nelere Dikkat Etmeli?

ETSY ile e-ihracat yapmayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken birçok konu var. Bunun nedeni, platform oldukça popüler bir e-ticaret pazaryeri olduğu için, rekabet de oldukça yüksek. Bu rekabette öne geçmek adına her şeyden önce iyi bir SEO stratejisi kurulmalı. Ürün açıklamaları, görselleri ve diğer detaylar son derece önemli. Buna ek olarak, ETSY’de reklam modellerini de araştırmalı ve ürünlerinizi reklamlarla öne çıkarmalısınız.

Yurt dışı kargo sürecini doğru yönetmek, online ticarette başarının altın kurallarından. Bu anlamda ETSY ile ürün satışında doğru yurt dışı kargo şirketleriyle çalışmalı ve kargolarınızı yakından takip etmelisiniz. UPS, DHL, TNT ve FEDEX gibi yurt dışı kargo şirketleri ile anlaşmalı bir e-ticaret lojistik entegratörü olan Shipentegra, ETSY ve farklı e-ticaret siteleri üzerinde sattığınız ürünlerin kargo süreçlerini tek ekrandan takip etme fırsatı sunuyor.

Kargo fiyatlarını görme, yurt dışı kargo desi hesaplama, online evrak oluşturma ve en önemlisi de ürünlerin kargo durumunu takip etme Shipentegra ile tek ekrandan mümkün. Başarılı bir e-ihracat sürecinde ETSY ve Amazon gibi platformlarda, kargoların hızlı olması ve süreçlerin aksamamasına dikkat etmeniz önemli.

Yurt dışı kargo sürecinde sorun yaşamamak adına  Shipentegra çözümleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir