Dünya Erkekler Günü Var Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası statüde önem arz eden özel günler, pek çok kişi tarafından sık sık merak ediliyor. Mart ayı geldiği andan itibaren gündemde olan Kadınlar Günü, erkeklerin kendilerine ait bir gün olup olmadığını sorgulamalarına neden oldu.

Her ne kadar kadınlar günü kadar adı duyulmasa da Birleşmiş Milletler tarafından kabul görmüş ve kutlaması yapılan erkekler günü vardır.

Dünya Erkekler Günü Ne Zaman?

Dünya Erkekler Günü, her yıl 19 Kasımda kutlanır. Erkekler günü ilk defa Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde ortaya atılmıştır. Resmi olarak ilk kabul gördüğü ve kutlandığı tarih ise 1999 yılıdır. Kutlamalar Trinidad-Tobago’da yapılmıştır.

2016 yılından bu yana erkekler gününü kabul eden ve kutlayan ülkeler ise şu şekildedir;

Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Antigua ve Barbuda, Avusturya, Botsvana, Bosna Hersek, Çin, Burundi, Fransa, Danimarka, Güney Afrika, Gana, Hırvatistan, Grenada, İrlanda, Hindistan, İtalya, Hırvatistan, Kanada, Jamaika, Küba, Cayman Adaları, Macaristan, Man Adası, Nijerya, Malta, Pakistan, Norveç, Saint Kitts ve Nevis, Romanya, Singapur, Saint Lucia, Tanzanya, Ukrayna, Trinidad-Tobago, Şeyseller, Zimbabve, İngiltere.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir