Somon Balığının Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balık tüketicisi birçok insan balıklardaki cıva yoğunluğu nedeniyle endişe duymaktadır. Oysa somon balığının faydaları bir yana, içermiş olduğu toksinlerin oldukça az olması nedeniyle dünya genelinde en fazla tercih edilen balıklar arasında yer almaktadır.

Mikro besin içeriği bakımından oldukça zengin olan somon balığı, kaliteli protein ve omega 3 yağ asitlerine sahiptir. Düzenli olarak somon balığı tüketilmesi durumunda kalp sağlığı korunabilmekte ve kanser riski en aza inmektedir.

Somon Balığının Faydaları

Somon balığının faydaları oldukça fazla olup, bu faydaları arasında en fazla bilinenleri aşağıdaki gibidir;

Ömrü Uzatır

Amerika’da yapılan bilimsel araştırmalar, düzenli olarak somon balığı tüketen kişilerin ortalama yaş ömrüne göre daha uzun yaşadıklarını ortaya koymaktadır. Her ne kadar bu bir olasılık olsa da diğer sağlıklı beslenme koşullarını yerine getirerek düzenli bir şekilde somon balığı tüketmeniz halinde, sağlıklı ve uzun ömürlü olabilirsiniz.

Hastalıklarının Önlenmesine Yardımcı Olur

Başta diyabet ve kalp rahatsızlıkları olmak üzere kronik hastalıkların önlenmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. İçeriğinde bulunan vitaminler ve faydalı yağ asitleri, kronik hastalıkların görülme riskini önemli ölçüde azaltmaktadır.

Kalp Sağlığını Korur

Dünya genelinde ölümlerin en önemli nedenlerinden biri olan kalp rahatsızlıkları, hastaların yaşamını da olumsuz yönde etkilemektedir. Düzenli olarak balık ve özellikle de somon balığı tüketmeniz halinde, kalp rahatsızlıklarına bağlı olarak yaşayacağınız sorunlar en aza inecektir.

Kemikleri Güçlendirir

Ulusal osteoporoz vakfı tarafından yapılan açıklamalara göre, somon balığı tüketmenin kemik erimesi gibi rahatsızlıkları engellediğini göstermektedir. İçermiş olduğu mineral ve vitaminler sayesinde kemikleri güçlendiren somon balığı, başta kemik erimesi olmak üzere tüm kemik rahatsızlıklarını önleyici özelliklere sahiptir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Vücudun hastalıklara karşı daha iyi bir şekilde mücadele etmesi için, bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekir. Düzenli olarak tüketeceğiniz somon balığı sayesinde, bağışıklık sistemi olduğundan daha iyi seviyeye gelecektir. Bu sayede vücut hastalıklarla daha etkin bir şekilde mücadele ettiği gibi, çeşitli hastalıklara yakalanma riskinizde en aza iner.

Cildi Güzelleştirir

Somon balığı hastalıklarla birlikte cilt sağlığı üzerinde de ciddi etkilere sahiptir. Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

Beyin Fonksiyonlarını Güçlendirir

Sağlıklı bir beyne sahip olmak için, bilim insanları düzenli bir şekilde balık tüketilmesini tavsiye ediyorlar. Balık çeşitleri arasında önemli besin değerlerine sahip olan somon balığının ise, beyin fonksiyonları üzerinde daha faydalı olduğu bilinmektedir.

Birçok yaşlılık hastalığına karşı önlem almak için, yaşam boyu balık tüketilmesi önemlidir. Özellik ve Alzheimer ve demans gibi yaşlılık rahatsızlıklarına karşı önlem almak için, somon tüketimi önemli bir yer tutmaktadır. Hafızayı kuvvetlendirici ve zekaya olumlu yönde etki eden balık, depresyon etkilerini de azaltmaktadır.

Kolesterolü Düzenler

Somon balığının sağlığa faydaları arasında kolesterolü düzenleyici etkileri de ciddi önem taşır. Bu sayede kalp ve damar sağlığınızı daha iyi bir şekilde koruyabilir ve genel sağlık üzerindeki etkilerini hissedebilirsiniz.

Sağlıklı Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Her ne kadar balığında belirli bir kalori değeri bulunsa da, bu kilo alımına sebep olmaz. Sağlıklı beslenme ve egzersizler ile desteklendiğinde, sağlıklı bir şekilde kilo vermek kaçınılmazdır.

Göz Sağlığı İçin Faydalıdır

Gözler ruha açılan pencerelerdir. Balık tüketiminin göz sağlığı üzerindeki etkileri, Amerika Ve İsveç bilim enstitüleri tarafından uzun yıllardır araştırılmaktadır. Başta göz kuruluğu olmak üzere çeşitli göz rahatsızlıklarına karşı doğal bir önlem almak için, düzenli olarak somon balığı tüketebilirsiniz.

Bunların dışında çocuklarda motor becerilerinin ve bilişsel yetinin gelişmesi, yine somon balığının faydaları arasında sayılabilecek önemli yararlardır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir