Kalp Dostu Gıdalar

Kalp Dostu Gıdalar
Kalp Dostu Gıdalar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutfağımızda bulunan ve altın değerinde olan gıdaların kalp sağlığı üzerindeki etkileri hakkında, Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu 7 mucizevi gıda bilgisi aktardı;

Kalbimizi koruyan damarların enflamasyon nedeniyle zarar görmesi sonucu damar içerisine kolesterol ve yağlar yerleşerek damarların daralmasına, tıkanmasına neden olmakla birlikte kalp krizlerinin yaşanmasına yol açar.

Enflamasyon nasıl oluşur? 

*Şeker

*Trans Yağlar

*Hayvansal Yağlar

* Sigara

*İşlenmiş gıdalardaki kimyasal maddeler

*Tarımsal ilaçlar

*Suni tatlandırıcılar

Kalbi Koruyan Gıdalar Nelerdir? 

**BROKOLİ

Vitamin, mineral, antioksidan, yüksek lif, içerisindeki faydalı bitkisel moleküller ile enflamasyonu baskılar, metabolizmayı düzenler.

**NAR ve NARENCİYELER

Çok yüksek oranda antioksidan içeri. Kalp sağlığı için önemli olan Potasyum ve Magnezyum minerallerini içerir. Sağlıklı damar akımının sağlanmasını destekler. Tansiyon ve Kolesterol düşürücüdür. Kış aylarında bol bol tüketilmelidir. Aynı zamanda portakal, limon, mandalina, greyfurt gibi narenciyeler kalp sağlığına büyük katkıda bulunurlar.

**BALIK

Soğuk deniz, yağlı balıklar çok yüksek oranda Omega 3 barındırır. Kötü kolestrerolü, trigliserit seviyesini düşürür, kalp atış hızını düzenler.

Somon

Uskumru

Sardalya

**BAKLİYAT

Türk mutfağının olmazsa olmazları fasulye, nohut, mercimek tam sağlık deposu. Vitamin, mineral, antioksidan, yüksek lif ile Kolestrol ve şeker düşürücüdür.

**KETEN TOHUMU

Yüksek oranda lif, mineral ve antioksidanın yanısıra yüksek oranda Omega 3 içerir. Erimeyen lif içeriği sayesinde Kolestrol, Şeker ve Tansiyon düşürücüdür. Günde 1 çorba kaşığı tüketilmesi çok önemlidir.

**SARIMSAK

Antibiyotik, Kolestrol ve tansiyon düşürücüdür. İçerisindeki mineral, vitamin, antioksidan değeri son derece yüksektir.

**ACI BİBER

Yüksek oranda mineral, vitamin, antioksidan içerir. Yemeklerinizde uygun şekilde acı biber tüketmek fayda sağlayacaktır.

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir