1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Bu Yıl Sınıfta Kalma Var Mı?

Bu Yıl Sınıfta Kalma Var Mı?

Bu Yıl Sınıfta Kalma Var Mı?
Bu Yıl Sınıfta Kalma Var Mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi dönemi sebebiyle eğitime bir süre uzaktan devam edilmişti. Bu süreçte öğrencilerin sınavlarında da erteleme olmuştu.

2 Mart 2021 tarihi itibariyle Yerinde Karar Dönemine geçildi. Bu geçişle eğitimde yüz yüze dönemi tekrardan başlamış oldu. Yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler ve öğrenci velileri bu süreçte sınıfta kalma olup olmayacağını merak etmeye başladı.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri geçtiğimiz dönem karnelerini dijital ortamda almışlardı. Karne notları ise derse katılım oranı ve ödev yapılma durumuna göre belirlenmişti.

Peki 2021 yılında okullarda sınıfta kalma olacak mı?

Bu Yıl Sınıfta Kalma Var Mı?

Geçtiğimiz dönem sınıfta kalma durumu ortadan kaldırılmıştı. Fakat derslerinde yeterli başarı gösteremeyen öğrencilerin bir üst sınıfa geçişi sorumlu bir şekilde olmuştu.

Yüz yüze eğitim sürecine katılım oranı velilerin isteğine bırakılmış durumda. Bu sebeple bu yıl devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma olayı olmayacak. Ortaokul öğrencilerinin derslerinin zayıf olması durumunda sınıf tekrarına kalması ya da sınıfı geçmesi Şube Öğretmenler Kurulu tarafından belirlenecek. Liselerde ise not ortalaması 50 puanın altında olan ve üç dersi zayıf olan öğrenciler sınıf tekrarına kalacak.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir