Dijital Vergi Asistanı Sistemi Nedir?

Dijital Vergi Asistanı Sistemi Nedir?
Dijital Vergi Asistanı Sistemi Nedir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz dönemlerde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenmiş olan Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı kapsamında bazı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın dönemde dijital vergi asistan sisteminin devreye sokulacağını dile getirdi.

Bu sistemin ödeme yapmak isteyen kişilere de büyük kolaylıklar sağlayacağı düşünülüyor. Peki dijital vergi asistan sisteminin detayları nelerdir?

Dijital Vergi Asistanı Sistemi Nedir?

 

Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda bazı açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan; “Dijital vergi sistemini devreye sokacağız. Çifte vergilendirmeye yönelik önleme amaçlı anlaşmaları ise revize ediyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre bundan sonra vergi dairesine gitme zorunluluğu olmadan, tüm işlemler 7 gün 24 saat boyunca Türkiye Dijital Vergi Dairesi uygulaması üzerinden yapılacak.

Türkiye Dijital Vergi Dairesi, vatandaşların herhangi bir işlem için vergi dairesine gitmeden işlemlerini halletmelerine yardımcı olacak. Ayrıca bu sistemle elektronik inceleme, elektronik tebligat, elektronik rapor ve elektronik tutanakların incelenme süresinin de kısalacağı belirtildi.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir