Yusufçuk Drone Tasarımlarına İlham Veriyor

Yusufçuk Drone Tasarımlarına İlham Veriyor
Yusufçuk Drone Tasarımlarına İlham Veriyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yusufçuk drone tasarımlarına ilham veriyor. Peki, nasıl? Teknolojinin son derece gelişmesiyle birlikte hemen hemen her yerde karşımıza çıkan drone’lar hem eğlenmek için hem de profesyonel anlamda kullanılabiliyor.

Drone’ların pratik kullanımları son yıllarda hızla bir şekilde artış gösterdi. Vahşi yaşamı koruma, film, güvenlik güçleri, fotoğrafçılık ve çok daha fazla alanda drone’lar adeta hayatımızın bir parçası oldu.

Ama bütün teknolojilerde olduğu gibi, drone modellerinin tasarımlarında da yararların ve kullanım alanlarının artması için yenilik yapmak şart.

Yusufçuk Drone Tasarımlarına İlham Veriyor

Avustralya’daki bazı araştırmacılar bunun için, drone çeşitlerinin gelecekteki tasarımını daha fazla geliştirebilmek amacıyla doğal dünyadaki en eski uçan makinelerin birinden yardım alacak. Dünyadaki en eski uçan makinler olarak nitelenen ise Yusufçuklar.

Güney Avustralya Üniversitesi’nden Javaan Chal, yaklaşık 300 milyon yıllık bir havacılık harikası olarak bilinen yusufçukları yakın bir şekilde inceliyor.

Doktora öğrencisi kendi ekibiyle beraber yusufçukların havada süzülmesini, seyir ve akrobasi gibi konulardaki özel yeteneklerini inceleyen Chal, bu canlıların kanat çırpan uçak dizaynlarına paha biçilmez mühendislik bilgileri verebileceğine inanıyor.

Editör: Sinem Uludağ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir